2024. április 16. - Csongor

Nemzetközi akusztikusgitár-koncert

Négy világhírű gitárművész ad koncertet jövő szombaton Győrött, vasárnap a Nógrád megyei Érsekvadkerten, majd két nappal később Szatmárnémetiben.
2010. május 8. szombat 09:03 - HírExtra
Gionni Di Clemente először lép fel Magyarországon - mondta Koó Judit szervező az MTI-nek. A muzsikus kiválóan játszik tízhúros klasszikus gitáron, de otthon van az arab lant megszólaltatásában is. Saját kompozícióit és előadói stílusát a latin szenvedély jellemzi.

Bob Bonastre ezúttal harmadik alkalommal vendégszerepel Magyarországon. A mai Franciaország egyik legegyénibb gitárosa. Az afrikai Szenegálban született spanyol apa és francia anya gyermekeként, s ez a hármas kulturális hatás egész zenei pályáját meghatározta. Jártas a latin zenében és a dzsesszben egyaránt. Kiváló improvizátor és szuggesztív előadó. A hazai közönség minden bizonnyal ismerősként üdvözli.

Ralf Gauck Európa egyik legjelentősebb basszusgitárosa. Szólistaként új színt hozott a nemzetközi gitárzenébe. Albumain és koncertjein szívesen játssza ismert zenék szóló feldolgozásait csak úgy, mint saját kompozícióit. 2008-ban az Év basszusgitárosa díjat kapta Németországban.

Szabó Sándor zenéjében az ősi keleti hagyományok mellett a kortárs muzsika, a népzene és a dzsessz is jól érzékelhető. Európában, az Egyesült Államokban, Kanadában, Japánban, Indiában rendszeresen koncertezik. Az elmúlt években sokat tett azért, hogy az akusztikus gitárzene hazánkban is ismertté váljon.

A győri koncert fesztiválsorozat része, amelynek nemcsak fellépője, hanem kezdeményezője is Szabó Sándor. A győri vendégjátékot követő napon a művészek Érsekvadkerten adnak koncertet, május 18-án pedig Szatmárnémetiben hallgathatja meg játékukat az erdélyi közönség.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását