2024. április 19. - Emma

Megvolt az angol érettségi is

Rendben lezajlottak az angol írásbeli vizsgák a középiskolákban, rendkívüli esemény nem zavarta meg a közép- és emelt szintű érettségit - közölte Bakonyi László, az Oktatási Hivatal elnöke csütörtökön kora délután az MTI-vel.
2010. május 6. csütörtök 13:55 - HírExtra
A hivatal tájékoztatása szerint középszinten 1.162 helyszínen 58.007, emelt szinten 81 helyszínen 4.902 diák írta meg a tételeket.

Az angol nyelv írásbeli érettségi vizsgája mindkét szinten négy elkülönülő részből állt.

Középszinten az írásbeli vizsga időtartama 180 perc volt, amelyből az első rész, az "Olvasott szöveg értése" 60 perc időtartamú, a második rész, a "Nyelvhelyesség" feladatsorának megoldására 30 perc állt rendelkezésre. Az ezt követő szünet után a 30 perces "Hallott szöveg értése" vizsgaösszetevő következett, végül az "Íráskészség" 60 perc időtartamú feladatsora.

Az emelt szintű írásbeli vizsga teljes időtartama 240 perc volt. A vizsgán az előzőekben is felsorolt vizsgaösszetevők szerepeltek ugyanabban a sorrendben, a feladatok megoldására fordítható időtartam azonban sorrendben 70, 50, 30 és 90 perc volt.

Emelt és középszinten is az egyes vizsgaösszetevők értékelése egymástól független, a feladatok megoldását központilag kidolgozott útmutatók alapján értékelik.

Pénteken a vizsgák a német írásbelikkel folytatódnak.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását