2024. április 24. - György

Romaellenes óriásplakáttal kampányol a szélsőjobb

Nyíltan romaellenes óriásplakátokkal indította útjára választási kampányát a Szlovák Nemzeti Párt (SNS). Az óriásplakátok, amelyeken egy elhízott, tetovált roma fiatalember fényképe alatt a "Hogy ne etessük azokat, akik nem akarnak dolgozni" felirat található, kedden délután jelentek meg egész Szlovákiában.
2010. május 5. szerda 12:16 - HírExtra
A Sme című liberális pozsonyi napilap szerdai kommentárjában élesen bírálja az SNS-t, azt állítja, hogy az óriásplakátok rasszista színezetűek, s a pártot fel kellene oszlatni, és be kellene tiltani. Ugyanakkor szükségesnek tartja, hogy bünteőeljárás induljon mindazok ellen, akik ezt a kampányt megszervezték, mert az kimeríti az etnikai gyűlöletkeltés bűntettét.

"Mi csak nyíltan beszélünk a létező problémáról. Felejtsük el a politikai alakoskodást, csak problémákat okoz" - szögezte le az SNS első alelnöke.

A Pravda című független napilap azt írja, hogy az SNS kampánya "a bűncselekmény határán van".

Monika Flasíková, a kormányzó Irány-Szociáldemokrácia (Smer) európai parlamenti képviselője szerint viszont a nemzetiek kampánya "rasszista", és úgy véli, hogy az illetékes hatóságoknak közbe kellene avatkozniuk.

Dusan Caplovic, a kisebbségi és emberi jogok védelméért felelős kormányfőhelyettes szóvivője útján közölte: az óriásplakátok és az SNS-kampány ügyében nem kíván nyilatkozni.

Szlovákiában június 12-én tartanak parlamenti választásokat.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását