2024. március 29. - Auguszta

BL: döntőben a Bayern

A Bayern München jutott elsőként a labdarúgó Bajnokok Ligája fináléjába, miután az elődöntő keddi visszavágóján is legyőzte a francia Olympique Lyont.
2010. április 27. kedd 22:50 - HírExtra
A múlt héten 1-0-ra, ezúttal pedig 3-0-ra nyerő bajorok góljait a horvát Ivica Olic szerezte, a házigazda lyoniak 30 percen át tíz emberrel játszottak.

A másik finalista a címvédő Barcelona vagy az olasz Internazionale lesz, annak a párharcnak a visszavágójára szerdán kerül sor Spanyolországban. Az első meccset az Inter nyerte 3-1-re.
Bajnokok Ligája, elődöntő, 2. mérkőzés:
Olympique Lyon (francia)-Bayern München (német) 0-3 (0-1)
---------------------------------------------------------
Stade Gerland, 39.414 néző
gól: Olic (26., 67., 77.)
piros lap: Cris (60.)
Továbbjutott: a Bayern kettős győzelemmel, 4-0-ás összesítéssel.

Olympique Lyon:
---------------
Lloris - Reveillere, Cris, Boumsong, Cissokho (Gomis a szünetben) - Gonalons, Makoun, Govou, Delgado (Pjanic 67.), Bastos - Lopez (Ederson 79.)

Bayern München:
---------------
Butt - Lahm, van Buyten (Demichelis a szünetben), Badstuber, Contento - Robben (Klose 76.), Schweinsteiger (Alaba 79.), van Bommel, Altintop - Müller, Olic

A Lyon hátránya tudatában nyíltan kezdte a mérkőzést, mégis alig néhány perc után a - Ribéryt is nélkülöző - Bayern fiatal támadója, Müller került óriási helyzetbe. Ez a lehetőség ugyan kimaradt, de a folytatásban is a vendégeknek akadtak gólhelyzeteik. A müncheniek kiválóan szűrték meg a hazai támadásokat, veszélyesen támadtak, sőt, kevesebb mint fél órával a kezdés után Olic a vezetést is megszerezte. A továbbjutáshoz a francia együttesnek immár három gólt kellett volna szereznie, támadójátéka azonban később sem javult.

A szünetben ugyan védőt cserélt támadóra a francia tréner, mégis Louis van Gaal tanítványai uralták a meccset, ráadásul a 60. perctől emberlőnyben is játszhattak, így továbbjutásukhoz egy pillanatig sem férhetett kétség. A folytatásban a története első BL-elődöntőjét vívó Lyon összeesett, Olic pedig végül mesterhármassal zárt, s története nyolcadik fináléjához segítette a Bayern Münchent a legrangosabb európai kupasorozatban (BEK/BL).

A horvát csatár lett az első olyan játékosa a klubnak, aki a BL-ben három gólt rúgott egy mérkőzésen.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását