2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Sztárok a Hegyalján

Most először jön Magyarországra a walesi emo rockbanda, a Funeral for a Friend, fellép az extrém metál úttörője, a svéd Meshuggah, és koncertet ad a Texas in July is.
2010. április 23. péntek 18:20 - HírExtra
A walesi Funeral for a Friend a rockos post hardcore és screamo vonalat képviseli, a mértani precizitással játszott fémzenéje miatt a "matek metál" egyik legjobbjaként tartják számon a svéd Meshuggah-t, a Texas in July tagjai pedig az amerikai metalcore legjavából adnak ízelítőt Tokajban.

A Hegyalja fesztivál elmúlt napokban biztossá vált hazai fellépői közé tartozik a Kowalsky meg a Vega, amely májusban megjelenő új korongját fogja bemutatni. A csapat frontembere idén kétszer is színpadra Tokajban: a fesztiválok közül csak itt koncertezik eredeti felállásban, Kowalskyval a Black-out. A fellépők között lesz a stoner metált játszó Wrong Side of the Wall, és a Subscribe gitárosának, Reich Tamásnak is duplán lesz jelenése a fesztiválon, hiszen a szintén fellépő Grand Mexican Warlockban is szerepel.

A magyar fellépők közé tartozik majd a rap/hip-hop egyik legtehetségesebb csapata, az Akkezdet Phiai, a 25. születésnapját idén ünneplő reggae-zenekar, a Ladánybene 27, és a reggae újabb generációjának képviseletében Copy Con. A világzenei felhozatalhoz tartozik a Karaván família és az ír kocsmák hangulatát idéző Firkin is.

A fesztivál szervezői korábban már bejelentették, hogy a Hegyalján koncertet ad a Groove Armada, Goldie, az Epica, a Motörhead, Roots Manuva, a Herbaliser, Krafty Kuts, a Disco Ensemble, az Illdisposed. A magyarok közül színpadra lép a Tátrai Band, az Ektomorf, a Budapest Bár, a Csík Zenekar, a Tankcsapda, a Quimby, a Péterfy Bori & Love Band, a Kiscsillag, Ákos, a Bëlga, a Turbo, a Fish!, az Óriás, az Insane, a Road, az Isten Háta Mögött, a Neck Sprain, a The Idoru, a Colorstar, a Neo, a The Kolin, az Irie Maffia, a Zuboly, a Goulash Exotica és a Barabás Lőrinc Eklektric.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását