2024. április 18. - Andrea, Ilma

MDF: országos választmányi ülés szombaton

Országos választmányi ülést tart az országgyűlési választások második fordulója előtti napon, szombaton a parlamentből kiesett MDF; az ülésen várhatóan döntenek arról, hogy 30 napon belül összehívják a párt országos gyűlését.
2010. április 21. szerda 19:21 - HírExtra
Makay Zsolt, az MDF országos választmányának elnöke szerdán az MTI-nek elmondta, a szombat délelőtt kezdődő országos választmány napirendjén a párt országos gyűlésének összehívásán kívül, az MDF pénzügyi beszámolója is szerepel.

Makay Zsolt hozzátette: szombaton a választmány dönt az országos gyűlés napirendjéről is.
Mint mondta, a gyűlés napirendjén vagy új elnök és a hiányzó elnökségi tagok választása, vagy pedig a teljes tisztújítás szerepel majd. E kettőről kell dönteni a párt országos választmányának a szombati ülésen - tette hozzá.

Közölte: a választmányi ülés várhatóan kora délutánig tart majd, mert a tagok közül többen ott lesznek a múlt héten elhunyt Dragon Pál Pest megyei elnök szombat délutáni temetésén Szentendrén.

Herényi Károly, az MDF ideiglenes elnöke április 14-én, az MTI-nek adott interjújában annak a véleményének adott hangot, miszerint a Magyar Demokrata Fórumon belül teljes tisztújításra van szükség.

Kiemelte: a teljes tisztújítás egy hosszadalmas folyamat, mert akkor a helyi szervezetekben is tisztújítást kell tartani, új küldötteket kell választani. Mint mondta, azt tartaná "praktikusabbnak", ha a pártban teljes tisztújítást rendelne el az országos gyűlés.

Az MDF-es politikus beszélt arról is, hogy bár sosem voltak pártelnöki ambíciói, de meghatározott feltételek mentén elgondolkodna arról, hogy elvállalja a párt vezetését.

Az MTI úgy értesült: Herényi Károlyon kívül Bokros Lajos miniszterelnök-jelölt, Hock Zoltán, a pártból kizárt volt országgyűlési képviselő, Gémesi György, az MDF-ből kilépett volt képviselő és Makay Zsolt neve vetődött fel lehetséges új pártelnökként.

Dávid Ibolya a 2010-es országgyűlési választások első fordulója eredményének ismeretében jelentette be április 11-én késő este, hogy lemond az MDF elnöki posztjáról. Mint mondta, "súlyos vereségnek" tartja az MDF által elért eredményt, amelyet a pártját az elmúlt időszakban ért támadásoknak is tulajdonított.

Kerék-Bárczy Szabolcs, az MDF szóvivője másnap jelentette be, hogy lemond elnökségi tagságáról, kiállva a lemondását vasárnap éjjel bejelentő Dávid Ibolya mellett. Az a korrekt, ha az, aki ezt a politikát támogatta, félreáll - közölte indoklásképpen.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását