2024. március 29. - Auguszta

Deutsch Tamás Oszkó Péternél is lobbizik

Deutsch Tamás a Fidesz - Magyar Polgári Szövetség nevében felszólította Oszkó Péter pénzügyminisztert, hogy az Európai Unió pénzügyminisztereinek hétvégi madridi ülésén ne támogassa Fazakas Szabolcs kinevezését az Európai Számvevőszék tagjává.
2010. április 16. péntek 11:30 - HírExtra
A Fidesz szerint Fazakas Szabolcs, az Európai Számvevőszék tagjelöltje, az Európai Parlamentnek megküldött hivatalos önéletrajzában elhallgatta, hogy a kommunista diktatúra idején, 1976 és 1989 között, egészen a diktatúra összeomlásáig a magyar titkosszolgálat ügynöke volt.

Az Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltárában fellelhető hivatalos dokumentumok szerint Fazakas Szabolcs 1976-ban "hazafias alapon" (önkéntesen) csatlakozott a magyar kommunista titkosszolgálathoz, ahol besúgó tevékenységet végzett.

Jelentéseit "Stefan" fedőnév alatt készítette. Fazakas Szabolcs hamisan nyilatkozott - mind szóban, mind írásban - a múltbeli tevékenységével kapcsolatban, hazudott az Európai Parlament szakbizottságának.

A szabad és egységes XXI. századi Európában nem fordulhat elő, hogy fontos uniós tisztséggel jutalmazzanak egy olyan embert, aki népelnyomó diktatúra kiszolgálója volt. A szocialisták és szociáldemokraták európai politikai családjával szemben gyakran fogalmazódik meg az a kritika, hogy olyan személyeket védelmeznek, akik az egykori keleti blokk kommunista diktatúráival működtek együtt, azok kiszolgálói voltak.

A Fidesz elfogadhatatlannak tartja, hogy a berlini fal leomlása, a kelet-közép-európai rendszerváltoztatás után húsz évvel a magyar szocialisták továbbra is védelmezik a kommunista rendszer bűneit és bűnöseit, még mindig mentegetik az egykori kommunista diktatúrákat. Fazakas Szabolccsal szemben az Európai Parlament egyértelmű bizalomhiányát fejezte ki.

Magyarország megtépázott nemzetközi tekintélyének további rombolását megelőzendő a Fidesz felszólítja a kormány képviselőjét, hogy ne támogassa egy volt kommunista titkosszolgálati ügynök, Fazakas Szabolcs Európai Számvevőszéki taggá történő kinevezését.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását