2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Dombóvárnak nem kell 600 millió

Nem nyújtja be a közel 600 millió forintos, szociális városrehabilitációs projekt második fordulós pályázatát a dombóvári önkormányzat - közölte a város polgármestere a képviselőtestület keddi, rendkívüli ülése után az MTI-vel.
2010. április 14. szerda 22:26 - HírExtra
Patay Vilmos (Fidesz) elmondta: a testület Fidesz-frakciója nem támogatta a pályázat beadását. A döntés oka az volt, hogy az önkormányzatnak több száz millió forint hitelt kellett volna felvennie a beruházás saját erejének biztosításához - tette hozzá.

A polgármester az eredetihez képest csökkentett műszaki tartalommal terjesztette a testület elé a pályázatot, amelyet a Dél-dunántúli Operatív Program irányító hatósága első körben már támogatott.

Az indoklás szerint a szűkítésre azért volt szükség, mert a korábbi, 574 millió forintos költségvetés a kiviteli tervek elkészítése után 813 millió forintra, a beruházáshoz szükséges önerő pedig 144 millióról 383 millió forintra nőtt.

A testület végül egy 587 millió forintos projektet utasított el.

A DARK (Dombóvári Akcióterületi Rehabilitációs Kezdeményezés) elnevezésű projekt keretében szociálisan hátrányos helyzetűek lakta városrészben újítottak volna fel társasházakat, lakásokat, közműveket, építettek volna kulturális és szabadidős létesítményeket.

2010. februárban az önkormányzat a DOBÁS (Dombóvári Belváros Átfogó Stratégiája) elnevezésű pályázatát nem tudta benyújtani határidőre, mert a projektben résztvevő cégek nem egyeztek meg egy, a fejlesztésben érintett ingatlan vételáráról. Akkor a város 487 millió forintos támogatástól esett el.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását