2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Vona: a Kubatov-felvétel az őszödi beszédhez hasonló

Vona Gábor, a Jobbik miniszterelnök-jelöltje az őszödi beszédhez hasonlította a Kubatov Gábor Fidesz-pártigazgató előadásáról szerdán nyilvánosságra került hangfelvételt.
2010. április 8. csütörtök 15:42 - HírExtra
A Jobbik elnöke csütörtökön a Gyorskocsi utcai BRFK-épület előtt tartott sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott: Kubatov Gábor "szárszói beszédében" a politikával foglalkozók által régóta sejtett törvénysértő adatgyűjtésekről ad cáfolhatatlan bizonyítékokat.

Vona Gábor a Fidesz-vezetés felelősségének hangsúlyozása mellett azt mondta, hogy az MSZP megnyilatkozásait is képmutatónak tartja, hiszen szerinte a nyolc éve kormányon lévő szocialistáknak a Fideszéhez hasonló, vagy akár még részletesebb adatbázisa lehet a magyar társadalomról.

A Jobbik a történtek minél szigorúbb és hamarabbi kivizsgálását követeli, mivel szerintük a Fidesz és az MSZP adatgyűjtése feltételezhetően lehetőséget teremt a választásokon való visszaélésre, az eredmények befolyásolására - fejtette ki Vona Gábor.

A Kubatov Gábor által említett törvénytelen adatgyűjtés feltételezően kimeríti a személyi adatokkal való visszaélést, ami két évig terjedő börtönbüntetéssel sújtható - fűzte hozzá a Jobbik kormányfőjelöltje.

Kiemelte, hogy Kubatov Gábor stílusa is elszomorítja, mivel a Fidesz-pártigazgatója a felvételen egyszerű számoknak, a hatalom megszerzéséhez szükséges eszközöknek tartja a magyar választókat.

Vona Gábor szerint ugyanakkor ez nem meglepő, hiszen a "Fidesz holdudvara korábban panelprolinak minősítette a lakótelepen élőket, míg a jobbikosokat az egyik Fidesz-tag újságíró cickányoknak, és seggfejeknek nevezte".

A Jobbik elnöke szerint minden magyar választópolgárnak el kell gondolkodnia azon, hogy a szerdán történtek alapján a "Fidesz féle szép új világot, vagy pedig a szebb jövőt választja".
A YouTube internetes videomegosztóra felkerült egy olyan hangfelvétel, amelyet szerdán több portál Kubatov Gábornak, a Fidesz pártigazgatójának tulajdonított.

Ezen egyebek között az hangzik el, hogy az ellenzéki párt a 2009-es pécsi időközi választásokon szinte mind a 38 ezer Fidesz-szavazót ismerte: nemcsak a nevüket, de korukat, telefonszámukat, mobilszámukat, e-mail címüket és még azt is, milyen erős támogatói a Fidesznek, valamint "komcsi" megjelöléssel listát vezettek a nem rájuk szavazó választópolgárokról is. A Fidesz lejáratási kísérletről beszélt és közölte, hogy a párt az adatvédelmi biztos által engedélyezett módon, a jogszabályok betartásával kezeli minden esetben az adatokat.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását