2024. április 19. - Emma

Az ügyészség megkapta az MSZP feljelentését

A Központi Nyomozó Főügyészséghez csütörtökön megérkezett az MSZP feljelentése választás rendje elleni bűncselekmény miatt - tudta meg a főügyészség szóvivőjétől az MTI.
2010. április 8. csütörtök 14:08 - HírExtra
Fazekas Géza elmondta: a Puch László által jegyzett, a legfőbb ügyésznek címzett, és átiratban a Központi Nyomozó Főügyészségnek is megküldött feljelentést nem konkrét személy, hanem ismeretlen tettes ellen tették választás rendje elleni bűncselekmény és személyes adatokkal való visszaélés miatt.

Az MTI úgy tudja, az MSZP egyidejűleg a Legfőbb Ügyészségre, illetve az Országos Rendőr-főkapitányságra is eljuttatta feljelentését. A Legfőbb Ügyészségre ugyancsak csütörtök délelőtt érkezett meg a feljelentés.

Valamennyi szervnek három napja van a feljelentés elbírálására, ez idő alatt meg kell vizsgálniuk azt is, hogy melyiküknek van hatásköre eljárni az ügyben.

Az interneten szerdán jelentek meg hírek arról, hogy a YouTube videómegosztóra felkerült titkos hangfelvételen "állítólag" Kubatov Gábor pártigazgató tart előadást a Fidesz kampánymódszereiről, többek között arról, hogy a 2009-es pécsi időközi választásokon ismerték a 38 ezer Fidesz-szavazó nevét, korát, telefonszámát, mobilszámát, e-mail címét, és még azt is, milyen erős támogatói a Fidesznek.

A videóportálon közzétett hangfelvételen hallható, ahogy a megszólaló a pécsi választásra utalva azt mondta: "Tehát azt állítom, hogy név szerint ismertünk minden olyan embert, aki elment szavazni, és nem Páva Zsoltra szavazott. Tehát név szerint.

Tehát meg tudom mondani azt a városban, hogy kik azok a komcsik, akik egyébként elmennek szavazni, és nem a Pávát, vagy nem a Fideszt támogatják."

Az MSZP szerdán bejelentette, hogy az ügyben feljelentést tesz és az Országos Választási Bizottsághoz fordul. Magyarázatot kért a Fidesztől az MDF és a Jobbik is. Ugyanakkor a Fidesz szóvivője szerint lejáratási kísérletről van szó. Szijjártó Péter közlése szerint a párt minden esetben az adatvédelmi biztos által engedélyezett módon, a jogszabályok betartásával kezeli az adatokat.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

Kuti
2010. április 8. 14:29
Ennyit a Fideszről.
Nem zörög a haraszt......
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását