2024. április 25. - Márk

A kormány dícséri magát

A kormányszóvivő szerint helyesek, kellően átgondoltak és szükségesek voltak a külföldi cégek munkahelyteremtését segítő, idén hozott egyedi kormánydöntések.
2010. április 8. csütörtök 13:45 - HírExtra
Szollár Domokos csütörtökön Budapesten sajtótájékoztatón kérdésre válaszolva annak kapcsán beszélt erről, hogy a Magyar Nemzet azt írta: egyedi kormánydöntéssel az idei első három hónapban 7,286 milliárd forint vissza nem térítendő támogatást ítélt oda a gazdasági tárca hét, többségében külföldi tulajdonú cégnek. A lap szerint az összeg több, mint tavaly egész évben volt.

A kormányszóvivő azt mondta: idén 7,2 milliárd forint értékben, hét esetben hoztak meg egyedi kormánydöntéseket, a támogatás mértéke alig éri el a beruházások 5-10 százalékát.

Szollár Domokos szerint a hét támogatott beruházás több mint 2.000 munkahelyet teremthet Magyarországon.

Mint mondta, az egyedi kormánydöntés olyan eszköz, amelynek segítségével a kormányzat döntően külföldi cégeket tud segíteni, hogy Magyarországra hozzák a beruházásukat és így munkahelyeket teremtsenek.

Hozzátette: tavaly egyedi kormánydöntésekkel 5.400 munkahelyet tudott létrehozni a kormányzat külföldi cégekkel közösen, példaként a kecskeméti Mercedes-beruházást említette, ahol 22 milliárd forintos támogatással több mint 2.500 munkahely jöhet létre.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását