2024. április 25. - Márk

Mádly Zsolt "mondjon le"

Az MSZP felszólította Mádly Zsoltot, Fót fideszes polgármesterét, hogy távozzon a közéletből - jelentette be szerdai budapesti sajtótájékoztatóján Budai Bernadett.
2010. április 7. szerda 15:17 - HírExtra
A szocialisták szóvivője arra hivatkozott, hogy a Népszabadság aznapi cikke szerint a települési vezető megzsarolta az önkormányzati tulajdonú fóti közszolgáltató kft. vezetőjét, hogy vagy lemond posztjáról, vagy a választások után börtönbe kerül. Budai Bernadett hozzátette: a polgármester azt is kijelentette, hogy április 11-e után a gazdasági rendőrség másként fog viszonyulni az ügyekhez.

A szóvivő szerint ezzel nyíltan kimondta, hogy a választások után kézi vezérlésűvé teszik a nyomozó hatóságokat és a rendőrség a Fidesz szája íze szerint fogja kezelni a dolgokat.

A szocialista politikus úgy fogalmazott, fel lehet készülni arra, hogy a választásokat követően a rendőrségi ügyeknek lesz egy korábban már megszokott szakértői, valamint egy új, fideszes értelmezése is.

Éppen ezért kérdést intézett a hatóságokhoz, hogy a jövőben kétféle ügyintézési gyakorlatot folytatnak-e, illetve, hogy egyáltalán igazak-e Mádly Zsolt szavai. Egyúttal felszólította a települési önkormányzatot, hogy határolódjanak el a polgármestertől.

Egy korábbi esetre utalva azt mondta, hogy Fót lassan fideszes botrány településsé válik. Emlékeztetett arra a napvilágot látott felvételre, amely szerint a városi közszolgáltató cég vezetője a társaság korábbi, Fidesz által delegált felügyelőbizottsági elnöke, és egy építőipari vállalkozást képviselő pápai jogász egy helyi útfejlesztési pályázat kapcsán beszélt arról, hogy miként lehetne többletforrásokat szerezni.

Budai Bernadett azt mondta, hogy habár az ügy szálai Kövér Lászlóig is elértek, de az eset később elhalt.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását