2024. április 20. - Tivadar

Bizonyíték a Fidesz titkos adatbázisára - botrányvideóval!

Kubatov Gábornak, a Fidesz pártigazgatójának egy privát beszéde szerint a Fidesz kiterjedt, több milliós adatbázisa tényleg létezik. A kampányhajrában bombaként robbant hírre az össze komolyabb vetélytárs párducként vetődik rá...
2010. április 7. szerda 16:47 - HírExtra


Amikor áttértünk erre, akkor elvittem az elnökség elé, hogy nekünk itt van egy online adatbázis-kezelési módunk, és ez sokkal biztonságosabb, mint egyébként az offline. És azt mondták, hogy jó, jó, dehát a Pentagonnak a rendszerét is feltörték már, és hagyjuk, a kommunisták ráadásul ránk vannak állva... hagyjuk az egészet a csudába... És hiába mondtam, hogy ugye adatbázisok voltak (...) e-mailen küldjük ugyanazt, komputereken hagyjuk és elhagyjuk a laptopokat, lemezeken őrizzük és elhagyjuk a lemezt, pendrive-okra rakjuk meg ezerfelé, és gyakorlatilag ugyanúgy szétporlad és ugyanolyan veszélyes, akkor megértették és csináltunk egy nagyon ritka, biztonságos adatbázis-kezelő rendszert.

A rendszer maga úgy működik, hogy én látom, hogy ki mikor lépett be, mennyi adata van, mennyit módosított rajta, hány telefonszáma van, hány e-mail-címe van, ha belépett, dolgozott-e benne vagy egyébként csak bekapcsolta, tehát tudom kontrollálni ezt a dolgot, és ezt a fajta adatbázis-kezelési aktivitást tudom mérni."


 

Mesterházy: a Fidesz semmit nem változott

Mesterházy Attila arra szólította fel Orbán Viktort, hogy a Fidesz adja át a hatóságoknak azt a "titkos adatbázist", amelyről a YouTube internetes videomegosztó portálon található felvétel szerint állítólag Kubatov Gábor, a Fidesz pártigazgatója beszélt.

Az MSZP miniszterelnök-jelöltje Székesfehérváron, a Közép-dunántúli régió regionális kampányzáró rendezvényét megelőző sajtótájékoztatón azt mondta: az adatbázis átadására és megvizsgálására azért van szükség, hogy a hatóság megállapíthassa, van-e benne olyan adat, amely sérti a magyar jogszabályokat, és történt-e jogszabálysértés.

Az MSZP azt kéri a Fidesztől, hogy "álljanak ki és kérjenek bocsánatot a magyar választóktól, hogy egy ilyen adatbázis építésével megsértik az ő választói jogaikat" - fogalmazott.
Ha létezik egy ilyen adatbázis, akkor sok minden értelmet nyer, amit a Fidesz az elmúlt hónapokban mondott, vagy amit a róla elterjedt hírekben lehetett hallani - mondta.

"Nevezetesen, hogy azért képeznek köztisztviselőket Lakitelken, hogy lecseréljék velük az államigazgatásban dolgozókat, vagy a pedagógusokat akarják minősíteni, s azok, akik alkalmatlanok, azokat elküldenék. Egy ilyen adatbázis fényében új jelentést nyer ez a két kezdeményezés" - fogalmazott.

"Felmerül a kérdés, hogy az adatbázist használják-e arra, hogy eldöntsék, ki az alkalmas köztisztviselő vagy pedagógus, és ki nem? Az szörnyű dolog, hogy valakit nem a szakmai alkalmassága, munkája alapján tartanak meg, vagy bocsátanak el, hanem az alapján, hogy politikailag megbízható-e, vagy nem?" - tette hozzá a politikus.

Mesterházy Attila szavai szerint keményen fel kell lépni ez ellen stílus ellen. "Pontosan ez az ok, - a szélsőséges radikalizmus és gyűlöletkeltésen túl -, ami miatt a magyar választók úgy érzik, van mitől félniük, sérül az integritásuk, és az a választási titkosság, ami jellemez egy demokráciát".
Hozzátette: emiatt a politikai stílus miatt is fontos, hogy az MSZP erős támogatást kapjon a következő Országgyűlésben. A szocialisták mindig a demokratikus értékek mellett álltak ki, tisztelték a magánélet szentségét, s az emberi méltóságot. A szocialista kormányok idején nem kellett senkinek sem félnie.

Mint mondta, hiába szól a Fidesz szlogenje arról, hogy itt az idő a változásra, maga a párt semmit nem változott az elmúlt nyolc évben, most is ugyanazok az elvek mentén működik, ugyanazt a stílust képviseli

Már nem csak az MSZP-nek van őszödi beszéde?

Lendvai Ildikó szerint "úgy látszik, hogy őszödi beszéd nemcsak a Magyar Szocialista Pártnál fordul elő".

A párt elnöke az MSZP budafoki kampányzáróján szerdán egy Kubatov Gábornak, a Fidesz pártigazgatójának tulajdonított hangfelvétel kapcsán azt mondta: olyan embereket kell a parlamentbe küldeni, akiknek eszükbe sem jut a választókról listát vezetni, mert számukra minden állampolgár egyenlő.

Lendvai Ildikó kijelentette, nem érdekli, ki rögzítette a felvételt, és nem érdekli Kubatov Gábor személye sem, a Fidesz elnökségének felelőssége foglalkoztatja, és arra kíváncsi: mit tesz az ellenzéki párt vezetése azért, hogy "ez a lista eltűnjön"?

A YouTube videomegosztóra felkerült, a Fidesz pártigazgatójának tulajdonított felvételen az hangzik el, hogy az ellenzéki párt a 2009-es pécsi időközi választásokon szinte mind a 38 ezer Fidesz-szavazót ismerte: nemcsak a nevüket, de korukat, telefonszámukat, mobilszámukat, e-mail címüket és még azt is, milyen erős támogatói a Fidesznek, valamint "komcsi" megjelöléssel listát vezettek a nem rájuk szavazó választópolgárokról is.

Mint Lendvai Ildikó közölte, az MSZP jó ideje figyelmeztetett, hogy "lehetnek listák", a Fidesz nem véletlenül gyűjt össze kétmillió ajánlószelvényt, és arra is, hogy "furcsa adatbázisok alapján érkeznek küldemények olyanoknak, akik nem adták meg adataikat".

A pártelnök szerint a hangfelvétel azt bizonyítja, hogy a Fidesz ketté akarja osztani az országot "komcsikra - és komcsi mindenki, aki nem a másik, a fideszes listán szerepel - és a Fideszt támogatókra".

A szocialista politikus hangsúlyozta, minden párt készíthet listát a szimpatizánsairól, ha azok hozzájárulnak, de egyik sem írhatja fel, hogy kik azok, akik elmennek szavazni, és különösen nem, hogy kik azok, akik nem rájuk szavaznak.

Szincsák János építészmérnököt, operaénekest, az MSZP budafok-tétényi jelöltjét, a kerület díszpolgárát méltatva Lendvai Ildikó azt mondta: ő nem akarja kettéosztani sem az országot, sem a kerületet, egyformán képviselni kívánja a szocialistákat, a fideszeseket, valamint azokat, akik a kisebb pártokra szavaznak, vagy nem mennek szavazni.

"Előttem az utódom, és jobb, mint én, mert nemcsak a baloldalról tud híveket szerezni" - mondta Lendvai Ildikó annak kapcsán, hogy az előző két országgyűlési választáson ő győzött a budapesti 32. számú egyéni választókerületben.

Szincsák János önmagát jellemezve azt mondta, "nem túlzottan politikus alkat", és ha bekerülne a parlamentbe, nem venne részt "politikai cirkuszokban". Szavai szerint programbeszédek helyett a rossz hangulatú, a másik eltaposásáról szóló kampányt "muzsikával, nevetéssel kell búcsúztatni".

Erre a budafoki ipartestület épületében a kampányzáróra összegyűlt mintegy 150, szinte kizárólag idős emberekből álló közönségnek lehetősége is nyílt, mivel Lendvai Ildikó - rendkívüli sajtótájékoztatója miatt - a meghívóban szereplő délután négy óra helyett kétórás késéssel érkezett meg. A várakozás közben pedig a Szincsák János által meghívott művészek a többi között magyar nótákkal, sanzonokkal és operettrészletekkel szórakoztatták az egybegyűlteket.
 


Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását