2024. április 18. - Andrea, Ilma

Döbbenet és gyász

"Mi lesz most?" - rebegte zokogva Claudia szombat este a Duna-parton - Daróczi Dávidra (37) emlékezve. Értetlenség, kétségbeesés és gyász ami a volt kormányszóvivő után maradt.
2010. április 6. kedd 10:20 - HírExtra
A nyolckor kezdődő csendes megemlékezésen közel ezren vettek részt két helyszínen. Miközben a Parlament épülete mellett szorosan tisztelők százai, köztük több ismert politikus és közéleti személyiség gyújtott gyertyát, a család és a barátok közvetlenül a vízparton, az Országház alatt emlékeztek. Ők azon a helyen gyújtották meg az emlékezés és a tisztelet gyertyáit, ahová a Parlamentnek abból a szobájából látni, amely Daróczi Dávid kedvenc helye volt.

A gyászolók között megjelent a volt kormányszóvivő kedvese, Liptai Claudia (36) is, aki talán soha nem fogja megérteni igazán, miért nem volt elég az a hatalmas szerelem ahhoz, hogy Dávidot itt tartsa közöttünk. Annyi ereje sem volt, hogy gyertyát gyújtson, barátai segédkeztek neki.

– Mi lesz most? Mi lesz most? – kérdezte folyamatosan a zokogástól elcsukló hangon, s bár több barátja is körbefogta, egyszer csak elvesztette az erejét, a földre zuhant, és szinte sikítva tört ki belőle a fájdalom.

Claudiát barátok támogatták gyászában, többek között az a fiatalember, aki a pénteki végzetes éjjelen rátalált barátjára, a legjobb barát és üzlettárs, Batiz András és felesége, Debre Krisztina, aki Daróczi unokatestvére.

Megemlékezett Darócziról több intézmény szóvivője, köztük Hanga Zoltán, az állatkert és Bakonyi Ágnes, az APEH szóvivője, de sok közéleti személyiség és előadóművész, mint Sugár Bertalan, Hajós András és Lang Györgyi is gyertyát gyújtott Daróczi Dávid tiszteletére.

A Blikk információi szerint miközben sorra érkeztek a barátok és ismeretlenek, Claudia egyre rosszabb állapotba került, így végül Dávid barátai egy taxit hívtak a rakpart lezárt részére, és egy kísérővel hazavitették. Úgy tudjuk, Claudiát azóta sem hagyják egyedül, mindig van vele valaki, aki segíti, támogatja és mellette van. - írja a Blikk

Choli bácsi siratja egyetlen fiát

Csepelen a Csendes utca egyszerű családi házában, lehúzott redőnyök mögött siratja a család és legfőképpen Choli bácsi az egyetlen fiát. Tradicionális roma szokás szerint a napok huszonnégy óráját a gyász tölti ki.

Kisírt szemű fiatalember nyitott kaput. – Még nem tudjuk a temetés időpontját – mondta meggyötört arccal. – A szűk családi kör virraszt egy héten át. A miérteken még nem gondolkodunk. Fel kell dolgozni a tragédiát, amit talán sohasem sikerül – mondta csendesen, lehajtott fejjel Zoltán, Daróczi Dávid unokaöccse. - írja a Blikk
Forrás: Blikk/HirExtra
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását