2024. március 28. - Gedeon, Johanna

A balatoni polgárőrök már készülnek

A Balatonnál sokat javult a közbiztonság, így a közelgő szezonban a "háttértelepülésekre szorult utazóbűnözésre" kell koncentrálniuk a balatoni polgárőröknek, akik továbbra is számítanak a lakosság fokozott egymásra figyelésére.
2010. április 2. péntek 07:13 - HírExtra
Bozsóky Ferenc, a Balatoni Vízi Polgárőr Szövetség elnöke, mint a keszthelyi térség régiós vezetője elmondta, hogy jelenleg Veszprém megyében 19, Somogyban 12, Zala megyében pedig 6 polgárőr egyesület működik. Mint kifejtette, a hungarikumnak számító, társadalmi munkában dolgozó polgárőrök munkájának is köszönhető, hogy az üdülőrégióban több területen visszaszorult a bűnözés.

Beszámolója szerint a két éve szerveződött vízi polgárőrséghez eddig 13 egyesület csatlakozott, mintegy ezer taggal, de a szervezet még nem fedi le teljesen a Balatont.
Túrós András, az Országos Polgárőr Szövetség (OPSZ) elnöke úttörőnek nevezte a balatoni vízi polgárőrség megszervezését. Bozsóky Ferencet azzal bízta meg, hogy az OPSZ május közepén esedékes közgyűlésére készítsen javaslatot egy önálló vízi polgárőr tagozat létrehozására, továbbá arra vár választ, hogy milyen oktatási programra van szükség a speciális feladatokhoz.

Az OPSZ elnöke úgy fogalmazott: lejárt a klubszerű polgárőrség ideje. Kiszámítható, tervszerűen működő polgárőrökre van szükség, mert csak egy ilyen szervezet lehet segítségére a létszámhiánnyal küszködő rendőrségnek, valamint a lakosságnak - hangsúlyozta.

Horváth László, a Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság vezetője arról szólt, hogy évente 200-220 vízi rendezvényt, illetve 1800-2000 egyéb programot szerveznek a Balatonnál, amelyeknél nagyon is elkél a polgárőrök segítsége. A vízirendőrség egy évvel ezelőtt már tájékoztatást adott a vízi polgárőrségnek arról, hogy mely területen számít az együttműködésükre, s reméli, minél több megvalósul ebből - tette hozzá.

Rosta Sándor, a Balatoni Regionális Bizottság elnöke arról beszélt a rendezvényen, hogy tavaly, a válság ellenére, jó szezont zárt az üdülőrégió, amit jól bizonyít, hogy összesen 171 milliárd forintot költöttek a vendégek a Balatonnál. Hangsúlyozta, hogy a jó eredményben szerepük van azoknak is, akik önként, szabadidejükben őrzik a térség természeti és társadalmi értékeit.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását