2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Szigorú fogyasztóvédelmi razzia az ünnepek kapcsán

A Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság (NFH) a húsvéti ünnepeket megelőzően koncentrált ellenőrzéseket végzett a kereskedelemben; elsősorban a forgalmazási körülmények, a fogyasztói tájékoztatás területén a vásárlói megkárosítások és a megtévesztő kereskedelmi gyakorlatok kiszűrése érdekében - közölte az NFH csütörtökön.
2010. április 1. csütörtök 19:00 - HírExtra
A felügyelőségek az ünnepeket megelőző másfél hétben közel 700 helyen végeztek ellenőrzést. A vizsgált üzletek 51 százalékában találtak jogszabálysértést. A felügyelőségek 7,6 millió forint bírságot szabtak ki a jogértések miatt.

Az ellenőrzés eredményeiből kitűnik, hogy összességében a kifogásolási arány nőtt ugyan, ám a jogsértések súlya, a kirívó esetek száma csökkent - emeli ki a fogyasztóvédelmi hatóság összegzése.

A jellemző hiányosságok voltak: hiányos árfeltüntetés, az egységár feltüntetésének hiánya, az összecsomagolt termékeken elhelyezett "ajándék" felirat nem volt érvényes, de volt téves ártájékoztatás is, sőt minden második vizsgált üzletben kiszolgálták a fiatalkorúakat dohánytermékkel és alkoholtartalmú itallal is.

Az NFH az ünnepeket megelőző tavaszi időszakban laboratóriumi vizsgálattal egybekötött piacfelügyeleti ellenőrzéseket végzett csecsemő- és kisgyermek ruházati termékekkel, illetve fajátékokkal kapcsolatban is. Az a tapasztalat már most leszűrhető, hogy vizsgált termékterületeken sok a biztonsági probléma, a vizsgálatok és az eljárások folyamatosan zajlanak, az első eredményeket előreláthatólag a jövő héten közölik a fogyasztóvédők - áll az NFH közleményében.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását