2024. április 23. - Béla

Drámaíró verseny: induljon Ön is, neki már sikerült

Mind a szakmai zsűri, mind a közönség Gobby Fehér Gyula újvidéki drámaíró darabját minősítette a legjobbnak az 15. alkalommal megrendezett Drámaíró Versenyen, amelynek ezúttal a békéscsabai Jókai Színház adott otthont.
2010. március 29. hétfő 14:35 - HírExtra
A versenyen ezúttal három határon túli szerző, a nyertes mellett a szintén vajdasági Brestyánszki Boros Rozáliának és az erdélyi Láng Zsolt vett részt. Nekik a Békés Megyei Hírlap szombaton megjelent számának kefelenyomata segítségével kellett egy drámát írna.

A "Csörte a számlák felett - A szolgáltató mosolyog, a kedves ügyfél a haját tépi" című, egy internet-előfizető kálváriáit taglaló cikk alapján készítették el egyfelvonásosukat, amelyekhez sorsolás alapján választották ki a rendezőket és a közreműködő színészcsapatokat.

Az írók még szombat délelőttre elkészítették a kéziratokat, majd pedig két napon keresztül próbáltak a színház művészei Fekete Péter, Tege Antal és Hernyák György rendezők irányításával.

A vasárnap este tartott három bemutató után a szakmai zsűri és a közönség Gobby Fehér Gyula darabját találta a legjobbnak. A legjobb rendezői díjat ezúttal Tege Antal érdemelte ki, míg a legjobb férfi főszereplőnek Katkó Ferencet, női kategóriában pedig Faragó Editet ismerték el. A szűri és a közönség csak a szavazást követően tudhatta meg, hogy az előadásoknak pontosan ki volt a szerzője.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását