2024. március 29. - Auguszta

Rekordszámú császármetszés 2007-ben

A császármetszések száma rekordot ért el 2007-ben az Egyesült Államokban - jelentették be kedden egészségügyi illetékesek.
2010. március 24. szerda 11:35 - HírExtra
Az összes szülések egyharmadánál, 1,4 millió gyermek születésénél volt szükség császármetszésre - derült ki az amerikai Betegség Ellenőrzési és Megelőzési és Központ (CDC) jelentéséből. A császáros szülések száma etnikai hovatartozásra és korra való tekintet nélkül minden népcsoportban növekedett az utóbbi tíz évben.

A császármetszés előnyei és hátrányai fölött negyedszázados vita dúl. Az anya és az újszülött egészségi kockázatain túl a CDC megállapítása szerint a természetes szülés csaknem feleannyiba kerül a kórházaknak, mint a műtéti. Az Egyesült Államokban 2006-ban a leggyakoribb operáció a császármetszés volt.

A császáros szülések száma az 1990-es évek elején kissé visszaesett, ám 1996-ra az összes szülés 21 százalékát tette ki, majd 2007-re elérte a 32 százalékot.

A jelentés összegzése szerint 1996-tól 2007-ig 71 százalékkal nőtt a műtéti szülések száma. Minden államban tapasztaltak növekedést, de az arányok államonként eltértek. 2000 körül elsősorban a 25 éven aluliaknál ugrott meg a műtéti szülések aránya.

A magyarázatok között szerepel az ikerszülések megszaporodása és egyéb, nem egészségügyi faktorok, mint például az idősebb korban vállalt gyerek, az anya választása vagy az orvos gyakorlata.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

...
2015. szeptember 17. 20:42
DOMA SÁNDOR (Tormafölde, Zala megye) FALUSI BORBÉLY ÉS LAKODALMI HEGEDŰS "ZENÉSZ" III/III-AS BESÚGÓ VOLT!
Ezt még a Szabad Európa Rádióban is bemondták hajdanán, sorolták az ő nevét is! :)
Lentiben még él egyik anno ígéretes, szorgalmas tanítványa, aki beretvál és az is szervezett besúgó volt...
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását