2024. április 19. - Emma

Kihasználják a celebeket a politikusok

Sem Magyarországon, sem a világ bármely részén nem szokatlan, ha egy nagy politikai párt néhány jól bejáratott nevű és arcú ismert embert használ fel kampánya sikerének érdekében.
2010. március 28. vasárnap 17:29 - Patai Zsuzsi
Ma a politika megossza a közvéleményt, nem kis mértékben. A politikát firtatni, illetve azzal nyilvánosan foglakozni nem divat, egyesek szerint nem illik. Véleménye mégis mindenkinek van, erre voltunk kíváncsiak, néhány hazai celebet faggattunk arról, hogyan látja a jelen politikai életet, és vajon szükségét érzi-e annak, hogy elmenjen szavazni.

Természetesen nem arra voltunk kíváncsiak, hogy kire teszik a voksukat, az álláspontjukról érdeklődtünk.

A politika mediatizálódott: a politikai kommunikáció mai szakemberei a modern tömegmédia sajátosságaihoz igazodva igyekeznek eljuttatni a választókhoz üzeneteiket. Arra törekednek, hogy a média a valóságot az ő értelmezésük szerint láttassa.

Ma a nagyobb politikai pártok népszerűségük növelése érdekében sok ismert embert megnyertek maguk mellé támogatónak, a nagy rendezvényeiken mintegy „reklámarcként” szerepeltetik őket. Ezzel a nagyközönségre intenzívebb, meggyőzőbb hatást tudnak gyakorolni.

Cséffán György politológus véleménye szerint a nagy pártok megítélése és népszerűsége szempontjából makro szinten ezzel nem feltétlenül pozitív hatást érnek el, ellenkezőleg, inkább megosztja az embereket. Azonban mikro szinten, ha egy településen népszerüsítik intézkedéseiket, akkor az már inkább lehet megnyerő.

- Az ismert embereket a politikai marketing részeként kérik fel a nagy pártok, hogy vegyenek részt a kampányban, vagy a nagyobb megjelenéseken. Kérdés az, hogy az a bizonyos celeb, színész vagy sportoló tud-e előnyt kovácsolni abból, ha ilyen nyíltan vállalja politikai hovatartozását. Pro és kontra láttunk már erre példát a magyar közéletben - fejtette ki álláspontját Cséffán György politológus

Korda György szerint mindenképpen el kell menni szavazni tavasszal, élni kell állampolgári jogainkkal, hiszen nem mindegy hogyan alakul a jövőnk.
- Arra bíztatok mindenkit: menjenek el szavazni! Ez a végletekig megosztott helyzet tarthatatlan! Változtatnunk kell! - mondta Korda György

Bálint Antónia nem szerette volna kifejteni véleményét a témával kapcsolatban, egyszer már hangos volt a sajtó a poltikai nézetiből adódó ellentétek miatt, így csak ennyit kívánt hozzátenni: - Szavazni elmegyek, azt ki nem hagynám!

Benkő Dániel úgy véli, hogy a pártok azért vannak rászorulva ismert arcok segítségére, mert nem tudják magukat képviselni.
- Minden párt koldul. Mert nem tudják képviselni magukat. Engem is több nagy párt megkersett már, hogy az arcommal és a vehemenciámmal segítsem az ő munkájukat, de mindegyikre nagy tiszteletettel nemet mondtam. Szavazni pedig elmegyek, mert úgy érzem, hogy a saját belátásaim és képességem szerint kötelességem, hogy megpróbáljam irányítani a  dolgok menetét, úgy is, hogy egyetlen szavazatot leadok. - mondta Benkő Dániel

LL Junior a toleranciában látja a megoldást. Úgy gondolja, inkább erre kéne nagyobb hangsúlyt fektetni.
- Mindenképpen elmegyek szavazni, ezáltal is beleszólok a saját életembe, azzal az egy szavazattal is. Nagyon fontosnak találom, hogy az oktatásban megoldást találjunk a roma kérdésre. A másik fontos momentum, hogy a médiában kellene sokkal több pozitív roma példát állítani az emeberek elé. Kimondottan optimista vagyok, hiszek abban, hogy jobb lesz a jövő! - magyarázta LL Junior, roma énekes.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását