2024. március 29. - Auguszta

Szétszedik a Beugró sztárját

A színésznőt „egymás kezéből kapkodják ki”: Pokorny Lia rengeteget játszik színpadon, ám az országos ismertséget a Beugró című televíziós adássorozat hozta meg számára, így milliók láthatják hetente a képernyőn.
2010. március 21. vasárnap 08:40 - Ruttka Ildi
A Beugró népszerűsége elképesztően nagy: nézők ezrei írtak alá petíciót amiatt, hogy egy időben átmenetileg eltűnt a képernyőről a híres ötös fogat. A demonstráció sikerrel járt, most harmadik éve látható a műsor. Számítottatok induláskor ekkora sikerre?

Bevallom őszintén, még most is tátott szájjal állok! Próbálom megfejteni a varázsát ennek a műsornak, mi az, amitől ilyen népszerűségre tudott szert tenni? A színházat imádom, ezen belül az Új Színház, amelynek tagja vagyok, tényleg a második otthonom. Persze van egy réteg, ami mindig jár előadásokat nézni, de épp a fiatalokon vettem észre, hogy legtöbbször „porosnak”, unalmasnak, cikinek találják a színházba járást, sőt, sajnos egymás szórakoztatása a cél előadás közben… Egyszer, egyik kollégám a Rómeó és Júlia előadása közben unta meg a páholyban bulizó ifjoncok hangoskodását, és a színpadról felmenve hozzájuk megkérdezte tőlük, zavar-e? A srácok annyira megdöbbentek, hogy nyomban elhallgattak, és rendben lement a darab. Ha nem is mindig, de főként a kamaszokra jellemző ez a fajta viselkedés, bár huszonéveseknél is előfordul néha. Aztán jött a Beugró, és kiderült: nem csak odaülteti a képernyő elé a fiatalokat, hanem hatására eljárnak színházba is, utóbbiak pedig egész máshogy állnak már hozzá.

Hatvani lány vagy: emlékszel még arra, amikor te jártál először színházban?


Csak halvány emlékeim vannak arról, amikor a szüleim elvittek a Bábszínházba, és az nagyon tetszett. Egészen kicsi koromtól természetessé vált számomra a szereplés, mivel óvodában, iskolában, mindig előadtunk valamit, ezekben pedig folyton részt vettem. Mindeközben csak azt éreztem, hogy ez jó valamiért, megmagyarázni nem tudtam persze. Nem gondolkoztam azon, hogy valami mást is csinálhatnék életem folyamán, mint a színjátszást. Kizárólag valami kreatív dologgal foglalkoznék, és bár nincs valami szuper kézügyességem, biztos hogy alkotnék valamit, például gyöngyöt fűznék, pulóvert kötnék, korongoznék, fotóznék vagy főznék, valami ilyesmi. A magánéletemben, otthon előfordulnak velem hasonló tevékenységek, de kizárólag lelazulásként foglalkozom mondjuk a gyöngyfűzéssel, vagy a fotózással, de szívesen kifestem a szobát vagy akár parkettát is csiszolok! Kikapcsol.

Nincs diplomád a Színművészeti Egyetemről, holott tudom, hogy kétszer is jelentkeztél: miért adtad fel?

Először jó későn, 23 évesen felvételiztem, aztán egy év kihagyás után nekiveselkedtem még egyszer. Óriási depresszióba estem mindkét alkalommal, mert tudtam, éreztem, hogy nekem ezt kell csinálnom, nem akarok semmi mást! Először a Pinceszínházban játszottam, majd az Atlantisz társulatában, később kikötöttem egy időre a Bárka Színházban. mivel egyre több szerepet kaptam, nem próbáltam meg újra a felvételit, hiszen eléggé túlkorosnak számítottam már színésznő-jelöltként, ebben a szakmában pedig ez igen sarkalatos kérdés. Két év stúdiózás után leszerződtetett a Bárka társulata, én pedig biztos voltam benne, hogy jó úton járok, pontosabban ez az én utam, akár diplomával, akár diploma nélkül.

2002 óta vagy tagja az Új Színház társulatának: mitől függ nálad az, hogy továbblépsz-e vagy sem?


Imádok társulati tag lenni, mert mindig is nagyon fontos volt számomra, hogy tartozzak egy közösséghez, hogy nap mint nap legyen hová bemennem dolgozni. Ugyanakkor meg szoktam érezni azt a pillanatot, amikor tudom, hogy tovább kell állnom egy házzal. Színészként is, magánemberként is így van ez velem. Könnyen és gyorsan tudok dönteni, megérzem, hogy most van vége! Hamar felállok, és már megyek is. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy én soha nem döntök dühből, haragból, sértettségből. Megvárom, mit akar tőlem, a sors, az élet, az adott helyzet! Tudom, hogy ez kegyetlenül hangzik, de hamar el tudok szakadni, emberektől is, persze csakis akkor, amikor látom, hogy túlérett a szituáció. Igyekszem mindent és mindenkit szép emlékeimben megőrizni, hiszen soha nem lehet tudni azt, talán a jövőben még újra egymás mellé sodor minket az élet. A döntés mindig megnyugvással tölt el. Persze, amikor az ember életében felkavarodnak a dolgok, és lépni kell, akkor abban természetesen van megrázkódtatás is, de legbelül érzem, hogy itt a pont és vége.

Hat éven át voltatok férj és feleség Csányi Sándorral, és legjobb tudomásom szerint válásotok óta nincs harag köztetek, teljesen jó a kapcsolatotok, bár igaz, hogy összefűz benneteket a kisfiatok is…

Nekem eleve már azt nehéz elképzelnem, hogy rosszban legyek akár ex-szerelmemmel, akár ex-kollégámmal, akár ex-munkahellyel! Ha valakihez egyszer már közöm volt az életemben, azt később sem tudom megtagadni, pláne gyűlölni. Hiszen nem lehet véletlen, ha két ember egyszer úgy dönt, hogy közösen vállalnak gyereket: ha ez a szerelem egy nap aztán mégis elmúlik, akkor is meg kell őrizni a szép emlékeket. Sanyival elváltunk ugyan házaspárként , de szülőként Misi fiunk összefűz minket továbbra is, és nagyon gyakran vannak együtt ők ketten, aminek én örülök a legjobban.

Adtál már valaha szerepet vissza?

Egyetlenegyszer, méghozzá ebben az évadban. Korábban mindig azt gondoltam, hogy egy szerepet – még ha esetleg nem is szeretem annyira – meg kell csinálnom. Most azonban egyeztethetetlenné váltam, túl sok az elfoglaltságom a színházban is, a Beugró felvételei okán is. Elsősorban az estéim lettek tele munkával, ami azért óriási baj nekem, mert akkor távol vagyok a kisfiamtól. Misi túl kicsi még ahhoz, hogy ilyen sokat nélkülem, az én esti mesém, puszim nélkül aludjon el. És ez persze nekem is nagyon rossz érzés. Annyit dolgozom, mint egy ló, pluszban még elbírnám a rám pakolt pluszterheket, mert miért is ne tenném, de a gyerekem miatt nem vállalhatok el mindig mindent, vele is kell időt töltenem. Ez mindkettőnknek fontos, mindketten igényeljük.

Szokott reklamálni a kisfiad?

Nem szokott, ráadásul édesanyám vigyáz rá, amikor én dolgozom, ők pedig imádják egymást. Misi teljesen megszokta az élethelyzetünket, hiszen Sanyi és az én révemen szó szerint beleszületett a színház világába. Ősszel iskolába megy, viszont most még, hogy ovis, előfordul, hogy nem viszem be, és együtt töltjük a délelőttöt, ami fantasztikusan jó, nekem talán még jobb, mint neki. Nem is akarok belegondolni, milyen lesz majd, amikor suliba kezd járni, hiszen oda kötelező menni! Ráadásul nem tudom még, hogy fogok tudni reggel hatkor felkelni majd hozzá, ha éjjel egykor feküdtem le aludni… Külön haditervet kell kidolgoznom erre, mert már most izgulok, ha eszembe jut a szeptember elseje!

Látott már Misi téged vagy az apukáját színészként dolgozni valamiben?

Háromévesen látott először, anyukámmal bekísértek a Vőlegény előadására, és ott és akkor Misi mindenképp látni akart, hát maradtak a kétórás darabon, amit végignézett. Ha a tévében megy a Beugró, néha megnézi, de nem jellemző, hogy programszerűen odaülne a képernyő elé. Apukáját is látta már filmben is, színpadon is. Sokszor előfordult a múltban, hogy elmentünk egy-egy gyerekelőadásra, de rettentően unta, a felénél ki kellett jönnünk! Persze nem erőltetem, amit nem akar, de az Új Színház Világszép nádszálkisasszony című gyerekdarabját kétszer is végignézte, mert imádta az egészet úgy, ahogy van. Nem jön be hozzám csak úgy lebzselni a színházba, bár az is igaz, hogy a kókuszgolyót imádja, amit a művészbüfében nálunk kapni lehet… Nem tudom megmondani, hogy lesz-e belőle valaha színész, de azt sem állítom biztonsággal, hogy nem lesz. Egyelőre csak figyeljük, mihez van kedve, és majd abban segítjük őt, amennyire csak tudjuk.
Forrás: Sorry
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását