2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Újabb ETA-fegyverraktárra bukkantak

Az ETA baszk szakadár terrorszervezet egy újabb fegyverraktárára bukkant a francia rendőrség az ország délnyugati részén található Pau városában - jelentette csütörtökön a spanyol média.
2010. március 11. csütörtök 09:30 - HírExtra
Az Europa Press sajtóügynökség meg nem nevezett terrorelhárítási forrásokra hivatkozva arról számolt be, hogy szerda este találtak rá a rejtekhelyre. Az állami rádió pedig arról értesült, hogy egy vadász bukkant rá a fegyverekre, és erről értesítette a rendőrséget. A tavalyi év közepe óta a francai rendőrség a Baszk Haza és Szabadság (ETA) több fegyverraktárát találta már meg.

Ezek együttesen több száz kilogrammnyi robbanószert rejtettek. Szintén több száz kilogrammnyi robbanószert találtak egyetlen portugáliai ETA-rejtekhelyen. De a szervezet tagjai közül is sokkal többet - 32 embert - fogtak el az utóbbi egy évben, mint azt megelőzően.

A spanyol rendőrség egy közelmúltbeli jelentésében az szerepel, hogy az ETA "a megszűnés határán van" sok tagjának elfogása miatt, jelenlegi parancsnoka képtelen irányítani a szervezetet, rohamosztagai tapasztalatlanok, tagjai kábítószer-fogyasztók - írta hétfőn az El País című spanyol lap.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását