2024. március 29. - Auguszta

Phelps újabb csúcsa

A világ jelenlegi első számú férfiúszója, az amerikai Michael Phelps saját országos rekordját megdöntve nyert vasárnap 200 yard pillangón Maryland állam rövidpályás bajnokságán.
2010. március 8. hétfő 12:20 - HírExtra
Az Egyesült Államok haditengerészeti akadémiájának annapolisi yardos medencéjében a 14-szeres olimpiai bajnok 1:39.65 percre módosította korábbi, négy évvel ezelőtt felállított 1:39.70-es amerikai csúcsát.

Phelps, aki 200 méter pillangón 2004-ben és 2008-ban is ötkarikás aranyat szerzett, a hétvégi viadalon, amelyen csaknem két hónapos versenyszünet után indult, három számban diadalmaskodott, közte - az általa tartott rekordtól több mint 3 másodperccel elmaradva - a 400 yardos vegyesúszásban. Ez utóbbi azért lehet érdekes, mert a szám méteres változatát, amelyben éppenséggel Cseh László előtt nyert a tavalyelőtti, pekingi olimpián, állítólag kihagyni készül programjából, s ha igaz, a 2012-es londoni ötkarikás játékokon, csak rövidebb távokon akar rajthoz állni.

A hétvégi felmérőt követően Phelps azt nyilatkozta, hogy mind fizikai állóképességét, mind formáját tekintve messze van még a legjobbjától.
(1 yard - 0,91 m)
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását