2024. március 29. - Auguszta

Másfél millió szegfűkért?

Oláh Lajos (MSZP) országgyűlési képviselő szerint példátlan, hogy a nőnapi szegfűosztásért másfél millió forint közterület-használati díjat kért Mikepércs fideszes polgármestere. Tímár Zoltán polgármester azt mondta: jogszerűen járt el.
2010. március 8. hétfő 17:30 - HírExtra
Elfogadhatatlan és demokráciában példátlan, hogy egy magyar ember nem állhat ingyen egy település főterén szegfűvel a kezében - mondta hétfőn az MTI-nek a szocialista politikus, aki egyéni képviselőjelöltként indul a térségben. Választási kampány idején pedig a véleménynyilvánítás egyfajta korlátozását is jelenti a polgármester lépése - tette hozzá.

"Talán nincs még egy település Magyarországon, ahol kampány idején akár egy forintot is kértek volna egy egyszerű köztéri kitelepülésért, ahol csupán egy csokor szegfűvel ajándékozták meg a lakosokat" - jelentette Oláh Lajos. Mint mondta, a helyi választási bizottsághoz fordul az ügyben.

Az MSZP Hajdú-Bihar megyei szervezetének közleménye szerint "Oláh Lajos március 8-án 9 településen osztott szegfűt nőnap alkalmából, s Mikepércs volt az egyetlen település, ahol ilyen előfordulhatott".

"Ez a cselekedet jól mutatja azt, hogy mi vár Magyarország polgáraira a választások után, ha a Fidesz kerül hatalomra. Emellett Mikepércs az a település, ahonnan a szocialista képviselőjelölt, Oláh Lajos molinóját is ellopták. Nem csoda, hogy ahol ilyen hangulatot teremt a polgármester, ott ilyen bűncselekmények történnek" - zárul az MSZP közleménye.

Tímár Zoltán (Fidesz), Mikepércs polgármestere reagálásában az MTI-nek kijelentette: jogszerűen, az önkormányzat 2006-os közterület-foglalási rendeletének értelmében járt el.
A jogszabályt jól ismerték a foglalási engedélyt kérő helyi szocialisták is - tette hozzá, megjegyezve, hogy rendkívül gyorsan jártak el az ügyben. Az MSZP ugyanis péntek délután adta be a hétfőre vonatkozó területfoglalási kérelmet, és hétfőn reggel soron kívül döntöttek róla a polgármesteri hivatalban.

Az engedélyező határozatot a szervezők átvették, és nem kifogásolták - mondta a polgármester.

Tímár Zoltán tájékoztatása szerint egy négyzetméter területfoglalás 250 ezer forint a településen, a szocialisták öt személyre kérték az engedélyt, s ennek mértékében állapították meg a díjat.

A területfoglalás, a virágosztás egyébként megtörtént - közölte a polgármester, ezt az önkormányzat dokumentálni tudja, így várják az összeget, és a helyi óvoda fejlesztésére fordítják.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását