2024. április 23. - Béla

Lőszert szállított a Jobbik a Magyarok Nyilainak?

Továbbra is várja Debreczeni József a Jobbik válaszát egyebek között arra: mi köze van a pártnak a terrorcselekményekkel gyanúsított Budaházy Györgyhöz.
2010. március 2. kedd 10:25 - HírExtra
Az MDF képviselőjelöltje annak apropóján ismételte meg szombaton már közzétett kérdéseit, hogy a Központi Nyomozó Főügyészség hétfőn lőszerrel való visszaéléssel gyanúsította meg "R. Krisztiánt, aki sajtóértesülések szerint a Jobbik bicskei elnöke".

Debreczeni József az MTI-hez kedden eljuttatott közleményében úgy fogalmaz: "miután a parlamentbe igyekvő szélsőjobboldali párt két napja mélyen hallgat arról, hogy milyen kapcsolata van a terrorcselekményekkel gyanúsított Budaházyval", az MDF ismételten felszólítja a Jobbikot, hogy tisztázza, mi köze van Budaházy Györgyhöz, miről szól a Szegeden kötött együttműködési megállapodás, milyen kapcsolat van a Betyársereg, az azóta jogerősen feloszlatott Magyar Gárda, a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom és a Jobbik között.

Debreczeni József választ vár arra is, hogy mi köze van a Jobbiknak Toroczkai Lászlóhoz, a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom tiszteletbeli elnökéhez, a szegedi megállapodás kezdeményezőjéhez, a Magyarok Nyilait a nemzeti ellenállás katonai szárnyának kell-e tekinteni, miért vállal szolidaritást Morvai Krisztina, a Jobbik EP-képviselője és államfőjelöltje egy terrorcselekményekkel gyanúsított személy mellett, mi köze a Jobbiknak a kuruc.info-hoz és mit akar a Jobbik, terrorizmust vagy parlamentarizmust.

A Központi Nyomozó Főügyészség vezetője, Keresztes Imre hétfőn jelentette be, hogy újabb gyanúsítottat hallgatott ki a főügyészség a Budaházy György-féle, terrorcselekmény elkövetésével gyanúsított csoport ügyében. A férfit, Rihó Krisztiánt lőszerrel visszaéléssel gyanúsította meg a főügyészség. A férfi megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy a Budaházy György vezette bűnszervezet egyik - gyanúsítottként már korábban eljárás alá vont - tagjának a 2009. március 30-ai kérésére, ismeretlen helyről, engedély nélkül 50 darab 9 milliméteres lőszert szerzett be, majd azokat 2009. április 7-én továbbadta az azokat nála megrendelő társának - állt Keresztes Imre tájékoztatásában.

A Jobbik erre azt közölte: várja "az esetleges bizonyítékokat" a Magyarok Nyilai ügyével összefüggő gyanúsítással kapcsolatban. Tájékoztatásuk szerint Rihó Krisztián, a Jobbik bicskei elnöke arról tájékoztatta a párt Fejér megyei elnökét, hogy nincs köze a Magyarok Nyilaihoz.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását