2024. március 29. - Auguszta

Háromszázalékos növekedést vár az IMF

Magyarország a fellendülés felé vezető úton van – állította Iryna V. Ivaschenko, a Nemzetközi Valutaalap (IMF) magyarországi képviseletének vezetője a szombati Népszavában közölt interjúban.
2010. február 20. szombat 14:35 - HírExtra
Az IMF szerint a magyar gazdaság idén elkezdhet magához térni, ezért a nemzetközi szervezet az idei évre vonatkozó előrejelzését 0,5 százalékkal felfelé módosította. Az IMF előrejelzése szerint a magyar GDP 0,2 százalékkal esik vissza 2010-ben. Iryna V. Ivaschenko úgy vélte: idén a 3,8 százalékos GDP-arányos deficitcél elérhető, miközben vannak kockázatok.

Ezek közé sorolhatók a makrogazdasági előrejelzésekből fakadó kockázatok, de a költségvetési bevételek előrejelzésében is vannak bizonytalanságok, amelyek pozitív és negatív irányban is okozhatnak elmozdulásokat.

"A 2010-es költségvetéssel kapcsolatban végrehajtási kockázat is jelen van, ezért felhívtuk a figyelmet a kiadási oldal szigorú kontroll alatt tartására és – amennyiben szükséges – intézkedések megtételére" - jelentette ki az IMF magyarországi képviseletének vezetője.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását