2024. április 20. - Tivadar

Az amerikai házaspárok legféltettebb titkai

A házasságban élő amerikaiak 90 százaléka elégedett választottjával - derült ki a CBS News felméréséből.
2010. február 15. hétfő 10:15 - HírExtra
A vizsgálatban részt vevők közül ennyien állították, hogy ma is ugyanúgy döntenének, mint amikor igent mondtak párjuknak.

Ez a házassági elégedettségi mutató Amerikában az utóbbi években nem változott lényegesen, 1995-ben 93 százalék nyilatkozott úgy, hogy jól választott magának házastársat.

A férjek és a feleségek véleménye azonban eltérő. Előbbiek elégedettebbek, 95 százalékuk választaná ugyanazt a nőt feleségéül. A feleségeknek viszont csak 85 százaléka gondolja úgy, hogy jól választott magának férjet.

A házastárs választásának megítélésében különbség tapasztalható a jövedelmi viszonyok tekintetében is: az évente 50 ezer dollárnál többet keresők 95 százaléka ma is ugyanazzal a partnerrel házasodna, míg a kevesebbet keresők körében csak 83 százalékos ez az arány.
A válaszolók legnagyobb arányban (49 százalékban) az egymás iránti tiszteletet jelölték meg a sikeres kapcsolat legfontosabb összetevőjeként. A bizalom a legfontosabb a résztvevők 37 százaléka szerint, 10 százalék pedig a humorérzéket nevezte a tartós házasság zálogának. A szex mindössze 2 százalék számára a legfőbb tényező egy sikeres viszonyban, a pénzt senki sem nevezte a leglényegesebbnek.

A hollywoodi romantikus filmek sugallta képpel szemben az amerikaiak fele nem hisz abban, hogy létezik szerelem első látásra, 46 százalékuk viszont hisz ebben. A férfiak romantikusabbak, mint a nők: az előbbieknek 47, az utóbbiaknak csak 44 százaléka hisz az ilyen szerelemben.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását