2024. március 28. - Gedeon, Johanna

A nemzeti ügyek kormánya meg fogja védeni a természetes erőforrásokat

A nemzeti ügyek kormánya meg fogja védeni a természetes erőforrásokat, köztük a magyar termőföldeket és a nemzeti vízbázist is, és megakadályozza a vízi közművek privatizációját - közölte a fideszes Bencsik János szombaton Budapesten.
2010. február 13. szombat 13:37 - HírExtra
Az országgyűlési képviselő sajtótájékoztatóján felidézte: a napokban az Index internetes hírportál egy oknyomozó írásában nyilvánosságra került egy olyan dokumentum, amely egyértelműen bizonyítja, hogy az elmúlt években a szocialista kormány a magyar vízbázis privatizációját készítette elő.

Bencsik János kifejtette: a nemzeti ügyek kormánya a közszolgáltatásokban arra fog törekedni, hogy "a fogyasztói érdekek elsődleges szerepet kapjanak a befektetői profitérdekekkel szemben".

A vízközművagyon privatizációja teljesen ellentétes az ország érdekeivel, nem más, mint "színtiszta, egyszerű lopás", Magyarország megfosztása a természeti erőforrásaitól - fogalmazott a képviselő. Hozzátette: "a szocialisták pénzért és hatalomért cserébe árulták az ország természetes erőforrásait".

Az ellenzéki politikus hangsúlyozta, a nemzeti vízbázis privatizációja felmérhetetlen károkat okozott volna mind ellátás, mind pedig nemzetbiztonsági szempontból.

Bencsik János arra kérte a kormányt, hogy a lehető legrövidebb időn belül adjon magyarázatot arra, miért akarták privatizálni a nemzeti vízvagyont, és "miért tagadták folyamatosan ennek a tényét".

A fideszes képviselő megjegyezte, az Index cikkéhez fűzött kommentárok szerint Oszkó Péter pénzügyminiszter és Tátrai Miklós, a vagyonkezelő volt vezetője azon vitatkozott, hogy az érintett kérdésben kit mekkora felelősség terhel, ki hol hibázott.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását