2024. április 18. - Andrea, Ilma

Gubás Gabi viszi a Klíma Üzenetét

A testünk jelez, ha betegség támadja meg. Földünk ugyanilyen. S bár egyre súlyosabb tüneteket produkál, mégsem vesszük komolyan a jeleket.” – mondja Gubás Gabi színművésznő, aki a Klíma Klub által február 19-én szervezett Maszkos Klímaparádén való részvételével kívánja felhívni a figyelmet a klímaváltozás problémájának fontosságára.
2010. február 12. péntek 14:10 - HírExtra
„A hírességek igazán fontos feladata, hogy népszerűségük által figyelmeztessék az embereket arra, milyen következményekkel jár felelőtlen viselkedésünk, és hogyan fordíthatjuk vissza a már elindult folyamatot.”

A művésznő a hétköznapokban is környezettudatos életet él: ügyel a takarékos vízfelhasználásra, letette voksát az energiatakarékos izzók mellett, és bevásárlás közben sem feledkezik el a műanyagszatyrok pazarlása okozta károkról. „Miénk a Föld, ezért vigyáznunk kell rá!”

A Klíma Klub február 19-én szervezi meg a II. Magyarországi Klímacsúcsot, mely a tavalyihoz hasonlóan idén is lehetőséget biztosít a politikai, gazdasági és tudományos szféra legjelentősebb képviselőinek, hogy véleményt alkothassanak az éghajlatváltozásról és a fenntartható fejlődésről.

A konferencia beharangozójaként kerül megrendezésre a Maszkos Klímaparádé, ami a csúcs napján, a kora délelőtti órákban bolygatja majd meg az ébredező főváros életét.
A résztvevők a Nyugati téren felállított molinóra felírják Klíma Üzenetüket, melyet aztán a maszkos felvonulók zenés kísérettel juttatnak el a Radisson Blu Béke Hotel elé, a II. Magyarországi Klímacsúcs helyszínére. Az összegyűjtött üzeneteket néhány óvodás kíséretében a meghívott hírességek viszik be a plenáris ülésre, és adják át a döntéshozóknak.

A Maszkos Klímaparádé célja, hogy a lakosságot is felrázza, és szimbolikusan bevonja a II. Magyarországi Klímacsúcson zajló párbeszédbe.

Akik már biztosan magukkal hozzák a Klíma Üzenetét: Gubás Gabi, Dér Heni, Rippel Viktor és Puskás Peti és a műsorvezető Novák Péter.

Ha szeretnél velük találkozni, és közösen eljuttatni Klíma Üzeneted a Klímacsúcsra, gyere a Nyugati térre február 19-én fél 9-kor a körórához!

Mit hozz magaddal?

Készíts saját maszkot, melyre az éghajlatváltozással kapcsolatos gondolataid, érzéseid rajzolod. Az éghajlatvédelem közös ügyünk, tegyünk együtt érte!

Hol: 2009. február 19., Nyugati tér (köróránál)
Mikor: 8:30-9:15; A felvonulás negyed tízkor indul a Nyugati térről!

További részleteket a Klíma Klub oldaláról tudhatnak meg az Olvasók.



Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását