2024. április 23. - Béla

Elismerték a magyar segélycsapat munkáját

Bátorságért érdemjelet vehettek át a magyar kormányzat egészségügyi csoportjának tagjai pénteken a haiti földrengés után nyújtott segítségükért; az elismeréseket Varga Zoltán önkormányzati és Székely Tamás egészségügyi miniszter nyújtotta át Budapesten.
2010. február 12. péntek 17:01 - HírExtra
Varga Zoltán tárcavezető köszönetet mondott a csoport tagjainak bátorságukért, szolidaritásukért, összefogásukért és azért, hogy vállalták ezt a kockázatos küldetést. Magyarország ugyan kis ország, de a segítségnyújtásban mindig az első között volt - mondta a miniszter.

Székely Tamás is megköszönte a csapat munkáját, mint mondta, a csoport tagjai kétezer emberen segítettek a karibi szigetországban.

Bátorságért érdemjelet vehetett át Jackovics Péter József polgári védelmi őrnagy, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság osztályvezetője, a csoport vezetője, Bozó Gyula, az Országos Mentőszolgálat mentő szakápolója, Böjte József Attila háziorvos, Lukács András, az Országos Mentőszolgálat mentő tisztje, Moga Istvánné nefrológiai szakápoló, Pék László, az Országos Mentőszolgálat Főigazgatósága Oxyológiai Módszertani Központjának vezető főorvosa és Novák András, a Magyar Televízió szerkesztő-riportere. Zsolnay-vázát kapott Fodor Erika, a Külügyminisztérium szakmai főtanácsadója, aki nem tudott jelen lenni az ünnepségen.

Haitit január 12-én rázta meg egy 7-es erősségű földrengés, a halottak számát több mint kétszázezerre teszik. A magyar kormány egészségügyi csoportja január 22-től február 2-ig volt a katasztrófa sújtotta térségben.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását