2024. április 20. - Tivadar

Évértékelés percről-percre

A Fidesz miniszterelnök-jelöltje megkezdte évértékelő beszédét a Millenáris Park Teátrumban. Orbán Viktor a Polgári Együttműködés Egyesület felkérésére elemzi az ország helyzetét. A HírExtra frissülő híradása az eseményről és az azt követő reakciókról.
2010. február 5. péntek 15:07 - HírExtra
A Fidesz elnöke a Magyar Polgári Együttműködés Egyesület felkérésére először 1999-ben, miniszterelnökként tartott országértékelő beszédet, amelyet azóta minden január és március között a fővárosban mond el.

Az idei országértékelő újdonsága, hogy Orbán Viktor a Facebook közösségi portálon arra kérte "rajongóit", tegyenek javaslatokat a beszéd tartalmával kapcsolatban. A felhívásra több százan írták meg ötleteiket, a pártelnök pedig úgy reagált: a komoly javaslatok beépítésén dolgozik.

A mostani évértékelő a választások közelsége miatt nyilvánvalóan nem kerülheti meg a kormányzásra készülő Fidesz jövővel kapcsolatos terveit.



Fotó: Fejér Bálint

Orbán Viktor szerint a magyaroknak elegük lett a gyenge kormányzásból, itt az ideje, hogy Magyarországnak erős vezetése legyen.

A Fidesz elnöke pénteki országértekelő beszédében Budapesten azt mondta: mindenki, akivel találkozik, azt üzeni, kiáltja: változtass.
Értékelése szerint ilyen mélyről jövő igény a változtatásra talán 20 éve volt, de akkor büszkék voltunk, ma gyengének látnak minket, aminek egyértelműen a gyenge kormányzás az oka.

Itt az ideje, hogy Magyarországnak erős vezetése legyen, olyan, amelyben megbízhatnak az emberek, amely képes megoldani a gondjainkat idehaza, és kellő határozottsággal lép fel a nemzetközi színtéren, felelősen kezeli a pénzügyeket, nem nyomja rá bélyegét a munkájára a bűnözés, hatalommal való visszaélés, képes dönteni - fogalmazott a Fidesz első embere.



A jövő és nem a bosszú kormányzásának kell következnie a választások után - mondta Orbán Viktor pénteki országértékelő beszédében.

A Fidesz elnöke szerint a jövő kormányzásában sem lehet szemet hunyni afelett, ami történt az elmúlt években.
Orbán Viktor leszögezte: a változáshoz szükség van biztos iránytűre, ez pedig a józan ész lehet. A józan ész azt diktáltja, hogy a szélsőségeket el kell utasítani. A szélsőségek közé sorolta a jelenlegi hatalmon lévőket, illetve azokat, akik törvényen kívül helyezik magunkat, és céljaik elérésében akár az erőszakot is megengedik.
Változtatni kell, mert az ország letért, lesodródott a józan ész útjáról - fogalmazott.


Orbán Viktor szerint a munka, az otthon, a család, az egészség és a rend értékét kell megtenni a kormányzati munka alapjául.

A Fidesz elnöke pénteki országértékelő beszédében úgy fogalmazott: a politikának vissza kell térnie azokhoz az értékekhez, amelyek mindenki számára vitán felül álló közös értékek, ezek vezetnek vissza ugyanis az emberekhez és a valósághoz.



A Fidesz elnöke pénteki országértékelő beszédében leszögezte: Magyarországot újjá kell építeni, és ezt a gazdaság talpra állításával kell kezdeni. A magyar gazdaságot a magyar emberek szolgálatába kell állítani, ehhez pedig - mint mondta - vissza kell helyezi jogaiba a termelést.

Orbán Viktor szerint a kormányzati politika célja az elmúlt években a magáncélok érvényesítése volt, és ebből a következő kormány számára az következik, hogy magáncélok helyett olyan közös célokra van szükség, amelyekért a nagy többség együtt küzd.




A Fidesz elnöke a pénteki országértékelő beszédében kiemelte: a változás azért fontos, hogy legyen közös jövőnk, közös célunk, a változásnak pedig az élet miden területére ki kell terjednie, a nemzeti ügyek kormányának mindig a jövő felé kell fordulnia.
Orbán Viktor hangsúlyozta, hogy csak a józan ész politikáját kell támogatni, a szélsőséges erőknek nem lesz ereje ahhoz, hogy komoly változást vigyenek végre, ezért őket támogatni eltékozolt erőfeszítés.

A pártelnök azonban hangsúlyozta: a jövőbe induló vonatra csak április 11-én váltható meg a jegy, az még nincs a zsebben.
Orbán Viktor a szokásos "Hajrá, Magyarország, hajrá, magyarok" szlogennel zárta mintegy 50 perces beszédét.





Forrás: MTI/HírExtra
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását