2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Újra a kereslet lesz a jellemző a lakáspiacon?

Az első félévben 4.500 lakással tetőzhet az eladatlan lakáskészlet Budapesten, utána fokozatosan a kereslet veszi át a piac irányítását, amely áremelkedéssel jár - állapítja meg az Otthon Centrum (OC) elemzésében.
2010. február 4. csütörtök 18:36 - HírExtra
Tavaly a második félévben hetedannyi lakás kelt el, mint a 2008. évi hasonló időszakban Budapesten. A múlt évi teljes értékesítés 1.600 új lakás volt a fővárosban, a X. (Kőbánya), a XI. (Újbuda), és a XIV. (Zugló) kerület vezetett az értékesítésben. A múlt év végén 3.800 eladatlan lakás volt Budapesten, ez a szám az idén júniusra 4.500-ra emelkedhet. Az év elején közel 3.000 lakás építése folyt, ezek nagy része még az idén piacra kerül.

Nem célszerű halogatni a lakásvásárlást - áll a közleményben - mivel fél-egy éven belül felszívódik az eladatlan készlet. Akkortól - mivel az utánpótlás hiányozni fog - a kereslet kezdi vezérelni a piacot, amelyben megszűnnek a mostani kedvezmények, így az árak emelkedni fognak.

A közleményben az OC felhívja a figyelmet arra, hogy a márciustól beadott hitelkérelmeket már az új, szigorúbb szabályok szerint bírálják el a bankok, és magasabb lesz a szükséges önerő is.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását