2024. április 23. - Béla

Fidesz: az MSZP irreális dolgokat mond a nyugdíjról

A Fidesz szerint az MSZP és kormánya részéről nyugdíjügyben elhangzó, "optimista jövőt festő" nyilatkozatok irreálisak, fedezet nélküliek, és követik azt a "hazugságsort", amelyet a "gyurcsányizmus" jelent Magyarországon.
2010. január 28. csütörtök 20:20 - HírExtra
Iván László, az ellenzéki párt nyugdíjas tagozatának elnöke csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján közölte: ilyen megállapításnak tekinthető Mesterházy Attilának, az MSZP miniszterelnök-jelöltjének azon nyilatkozata is, miszerint a mostani nyugdíjmodell 2050-ig fenntartható.

A fideszes szakpolitikus kiemelte, a helyzet súlyos: Magyarországon 260 ezer ember kap 30 ezer forint alatti nyugdíjat, 1,5-2 millióan pedig a létminimum vagy a létminimumot éppen meghaladó szinten kapnak nyugdíjat.

Iván László közölte: az MSZP-kormány a Nyugdíj és Időskor Kerekasztal jelentéséből azt a változatot kívánja bevezetni, megvalósítani, amely 70 éves korra emelné a nyugdíjkorhatárt, privatizálná a nyugdíjkasszákat, és 15-20 százalékkal csökkentené a nyugdíjakat. Véleménye szerint néhány nappal ezelőtt az Idősügyi Tanács ülésén Bajnai Gordon miniszterelnök beismerte, valóban ilyen szándékaik vannak, hiszen - mint Iván László felidézte - azt mondta, hogy a kerekasztal jelentése alapul szolgálhat egy későbbi magyar nyugdíjrendszernek.

A Fidesz azonban nem engedi, hogy az MSZP az intézkedéseivel tovább sújtsa a nyugdíjasokat - hangsúlyozta.

Iván László úgy látja, minden nyugdíjas joggal vár választ Mesterházy Attilától azokra a kérdésekre, miért vették el a 13. havi nyugdíjat, miért csökkentik évek óta a nyugdíjak reálértékét, miért ütemezték át a nyugdíjkorrekciót, és miért célozták meg a 70 éves nyugdíjkorhatárt.

Arra, miszerint március körül dönthet a kormány a méltányossági nyugdíjkassza növeléséről, Iván László úgy reagált: a méltányossági nyugdíj jelenleg is működik, a ráfordított összeg elosztása azonban ellenőrizhetetlenül zajlik.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását