2024. március 19. - József, Bánk

Fogadjon örökbe!

Tigris-örökbefogadási programot indít magánszemélyek számára az indonéz kormány a kihalófélben lévő szumátrai tigris megmentésére.
2010. január 21. csütörtök 11:07 - HírExtra
A rabságban született tigrisek párját százezer dollárért adják oda az örökbefogadó állatbarátoknak. A szokatlan fajmegőrző program már idén elindulhat - közölte a kormány erdészeti tárcájának illetékese, aki hangsúlyozta, hogy nem kiárusítják vagy kikölcsönzik a tigriseket, mindössze arra jogosítják fel a jelentkezőket, hogy meghatározott feltételekkel gondoskodhassanak róluk.

"A tigrisek továbbra is az állam tulajdonában maradnak" - szögezte le a hivatalnok, aki a százezer dolláros díjat afféle "biztosítékként" értékelte.

Az ötlet egyébként gazdag üzletemberektől eredt, akik felajánlották, hogy szívesen vásárolnának tigriseket.

A tájékoztatás szerint jelenleg harminc, rabságban született példány él Indonéziában.
Az örökbefogadóknak legalább 60 négyzetméteres területet kell biztosítaniuk egy-egy tigrispár számára, de a kormány ajánlásában "három futballpályányi" terület szerepel ideálisként. Az állatok egészségi állapotát folyamatosan ellenőrzik majd a kormány szakértői, és a helytelen bánásmódot pénzbüntetéssel vagy börtönnel szankcionálják - nyugtatta meg az aggodalmaskodókat az illetékes.

Állatvédelmi aktivisták fenntartással kezelték a tervet, mint mondták, inkább a vadon élő, mintegy kétszáz szumátrai tigris megőrzésére kellene fordítani az erőforrásokat.
A szumátrai tigris élőhelyének elvesztése miatt került a kihalás szélére. Az otthonául szolgáló szumátrai dzsungelek nagy részét kiirtották.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását