2024. április 19. - Emma

Az eszkimók igazat mondanak?

Nem fenyegeti a kihalás veszélye a jegesmedvéket a klímaváltozás miatt - állítják a kanadai eszkimók.
2010. január 11. hétfő 18:24 - HírExtra
A természetvédők és a nyugati ipari társadalmak általános véleményével szemben az inuitok azt az álláspontot képviselik, hogy a klímaváltozás megkönnyíti a ragadozók számára a táplálékkeresést.

Az őslakosok, akik évezredek óta követik az állatokat, létrehoztak egy ingyenes jegesmedve-forródrótot, amelynek segítségével a vadászok és a prémvadászok megoszthatják megfigyeléseiket, illetve saját véleményüket.

A bejegyzéseket egy adatbankban gyűjtik. A KNR grönlandi rádióadó internetes beszámolója szerint a kezdeményezés alapjául az Egyesült Államok törekvései szolgálnak, amelyek a jegesmedve-vadászat és az állatokból készített termékek, többek között prémjük nemzetközi kereskedelmének betiltására irányulnak.

A beszámoló szerint a kanadai inuitok a gazdag amerikaiaknak szervezett jegesmedve-szafarikkal és a trófeák kereskedelmével évente összesen 15 millió koronát (csaknem 5,5 milliárd forintot) keresnek.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását