2024. április 24. - György

Koncerttel búcsúzik a Cotton Club Singers

Tizenöt év aktív tevékenység után szombaton elbúcsúzik a közönségtől a Cotton Club Singers: az egyik legnépszerűbb hazai vokálegyüttes a Papp László Budapest Sportarénában tartja utolsó koncertjét Záróakkord címmel.
2010. január 8. péntek 13:08 - HírExtra
A csapat utolsó négy tagjából (Bartus Patrícia, Mezőfi Gabriella, Czutor Ignác és Fehér Gábor) megalakult a Singer Street. A Cotton Club Singers szombati búcsúkoncertjén a legtöbb egykori énekes közreműködik. A Záróakkord című rendezvény zenei vezetője a csapathoz sok szálon kötődő Malek Miklós lesz, aki az eseményen a MÁV Szimfonikus Zenekart is vezényli majd.

A négy énekes és László Boldizsár, a Cotton Club Singers egykori vezetője közösen döntött úgy, hogy megszűnik az együttes, ugyanakkor az utolsó felállás tagjai, részben a Cotton Club Singers hagyományainak továbbvitelével új néven, megújult imázzsal és repertoárral közösen folytatják a munkát - közölte az együttes sajtófőnöke, Naszály György korábban az MTI-vel. Az énekegyüttes új arculattal, Singers Street néven tavaly októbertől koncertezik.
László Boldizsár, a Cotton Club Singers egyik alapítója tavaly januárban távozott a csapatból, hogy operaénekesként folytassa pályafutását és ezzel egy időben megalapította önálló zenekarát, a Boldi és a Keresztapák formációt.

Az elmúlt három évben számos tagcserét élt meg az együttes, így a zenekarvezetőt megelőzően távozott és szólókarriert kezdett Zsédenyi Adrienn, Kozma Orsi és Szűcs Gabriella is.

A Cotton Club Singers 15 éves fennállása alatt hat korszakban összesen tíz énekes fordult meg a csapatban, akik mellett többé-kevésbé állandó kísérőzenészként a hazai dzsesszélet színe-java, mintegy ötven zenész játszott. A csapat 13 albumot, egy videókazettát és két DVD-t készített. A közönség több mint 3000 élő koncerten hallhatta őket.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását