2024. április 19. - Emma

Dupla siker a pesti feszti

Oroszországban a tavalyi év legjobb koncertjének választották a Budapesti Fesztiválzenekar júniusi moszkvai fellépését, egy online brit művészeti folyóirat pedig az évtized tíz legjobbja közé sorolta a zenekar 2006-os edinburghi előadását.
2009. december 31. csütörtök 21:15 - HírExtra
A Vedomosztyi című orosz üzleti napilap "igazi kincsnek" nevezte a Fischer Iván vezette zenekart, amely a Szimfonikus Zenekarok Világfesztiválján szerepelt Moszkvában. A folyóirat a fellépést 2009 legjobb koncertjévé választotta - számolt be róla a BFZ honlapján csütörtökön megjelent közlemény.

Az Arts Desk online művészetkritikával foglalkozó kiadvány szerkesztői az utóbbi tíz év legjobb brit koncertjeinek listáját állították össze. A szavazás alapján a toplistára a 2006-ban az Edinburghi Fesztiválon fellépett Budapesti Fesztiválzenekar is felkerült, amelyet az indoklásban "az Esterházyak kora óta Magyarország legkiválóbb zenekarának" nevezett a szerkesztőség.
 
Külön méltatták Stravinsky Tavaszi áldozatának megszólaltatását, amelyről kijelentették, hogy "igazi reveláció és kirobbanó élmény" volt - írta a bfz.hu.



Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását