2024. március 29. - Auguszta

A hagyomány az első

Ismert magyar embereket kérdeztünk meg arról, hogy mit is jelent számukra a szeretet ünnepe!
2009. december 28. hétfő 08:19 - HírExtra
NÁDAS GYÖRGY

„Idén karácsonykor eredetileg hármasban lettünk volna Szentestén édesanyámmal és a párommal, de váratlanul bejelentkezett a legnagyobb fiam és annak egy év után külföldről most hazatért kedvese: magunknak székelykáposztát szerettem volna csinálni, de mert a nagyfiamék azt nem szeretik, át kellett térnem a kacsára, amit mindnyájan imádunk. Kacsaleves lesz, kacsamell és kacsacomb pirosra sütve, amit a végén lefojtunk egy kevéske töltött káposztával… 25-én este játszom a Mikroszkópon, a 26-át a csendes, békés, otthoni pihenésnek fogom szentelni, ugyanis 27-én este megint csak játszom. 28-án elutazunk a párommal Sopronba, és új évig már ki sem mozdulunk onnét, mivel szilveszter éjjel ott fogok fellépni.”

BODROGI GYULA


„Szentestén hagyományosan Inárcson van az egész família, a Bodrogi Kúrián, Ádám fiam szállodájában, és a 25-ét is még ott töltjük el. Hogy ott mit eszünk, az minden alkalommal meglepetés, a hotel séfje szokott varázsolni finomságokat az ünnepi családi asztalunkra. 26-án szintén hagyomány, hogy nálam, az én házamban van az a baráti ebéd, amire Léner Péterék illetve Fodros Istvánék hivatalosak. A menüt saját kezűleg készítem el, ez pedig idén fácánlevesből, őzsültből, vad-disznótorosból és persze az elmaradhatatlan töltöttkáposztából fog állni. A vadhúsokat persze én vadásztam le, már réges rég a fagyasztóban várják, hogy karácsonyi ebéd legyen belőlük. Ami az édességet illeti, jómagam nem vagyok túlzottan édesszájú, ezért cukrászdából szoktunk beszerezni ezt azt. Idén viszont párommal, Angélával nagy fába vágjuk a fejszénket: megpróbálkozunk kettesben mákos-diós kalácsot sütni. Soha életemben nem csináltunk még ilyet, de nagyon reméljük, hogy sikerülni fog, mert akkor jövőre is nekifutunk.”
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását