2024. március 19. - József, Bánk

Szocikari 2009

Rendhagyó év végi sorozatunkban annak járunk utána, miként fest egy tipikus karácsonyi rendezvény az MSZP, a Fidesz, az SZDSZ, vagy épp az MDF háza táján. A szeretet ünnepe alkalmából először a szocialisták vendégszeretetét élveztük.
2009. december 25. péntek 16:30 - Nagy András
A szociknak, ha a válsággal nem is, az ünnepekkel legalább szerencséjük van. Alapszínük, a vörös ugyanis egyezik a karácsonyéval. (Legtöbbünknek a klasszikus fenyőzöld mellett alighanem az almapiros ugrik be, ha a szeretet ünnepéről esik szó.)

A díszítéssel így nem is sokat bajlódnak a Jókai utcában. Elég az ünnepség előtt néhány órával kiküldeni pár markos Societas-legényt fenyőgallyért, a lányok pedig már jó előre kiollózhatják a díszül szolgáló szegfűket az erre a célra legalább kiválóan alkalmas MSZP-s kampányplakátokról.

Az ünnepi fenyő lombja a szociknál többnyire ezekben pompázik, csúcsdíszként pedig valamelyik vidéki pártiroda pincéjéből előhalászott vörös csillag is megteszi, szigorúan a válság miatti spórolás jegyében, persze.

Az ünnepi asztalra a következő fogások kerülnek a szocialistáknál: előételként Meggyesi Péter száz napos tojását nyomják le a saját és vendégeik torkán a szocik, a leves szegedi halászlé á la Botka László, majd a battonyai polgármester sertéspörköltje következik, a desszert pedig Gyurcsány-féle kisdobos-torta, korántsem elkúrva.

A (talán utolsó?) vacsora utáni programban először nosztalgia-szaloncukorevő verseny szerepel, majd az ajándékozás veszi kezdetét: a kis piros szalaggal átkötött csomagocskákból igazi kincsek kerülnek elő: Lendvai Ildikó babaszappant, Kovács László Csepel-biciklit kap, míg Kiss Péter plüssből formált Lusta Dickjének örül.

A szocik ünnepségét az internacionálé dzsesszváltozatának lejátszása, valamint Bajnai Gordon karácsonyi meséjének felolvasása zárja, amely egy kapus védhetetlen öngóljairól szól…
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

p-Aga
2009. december 26. 10:53
Utálom a szocikat, de ezt a cikket én is fárasztónak, izléstelennek érzem.
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gondolataink témában
Szívesen látná Orbán Viktort köztársasági elnökként?
Szó sem lehet róla
Jobb lenne, mint miniszterelnökként
Teljesen hidegen hagy
Csak, ha nincs más elfogadható jelölt
Igen, alkalmas a posztra
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását