2024. április 25. - Márk

Otthon karácsonyozhat a sikeresen szétválasztott sziámi ikerpár

Már ausztráliai otthonában ünnepelheti harmadik születésnapját az a sziámi ikerpár, amelynek tagjait öt hete választották el egymástól egy harmincórás műtét során.
2009. december 21. hétfő 12:53 - HírExtra
Trishna és Krishna fejük búbjánál voltak összenőve, agyszöveteik és agyi ereik egy része is közös volt. Orvosaik szerint állapotuk a november 17-i műtét óta gyorsan javult, hétfői hazaengedésük előtt járógépek segítségével már önállóan közlekedtek a kórházban.
"Remélem hosszú és boldog életük lesz" - idézte a melbourne-i Royal Children's Hospital közleménye Wirginia Maixner ideggyógyászt, a gyermekek orvosát.

A kislányok keddi szülinapjukat már otthonukban tölthetik gyámjukkal, Moira Kellyvel, aki közleményben fejezte ki háláját az orvosoknak: "Új életet adtak ennek a két kislánynak. Alig várom már, hogy hazajöjjenek".

A bangladesi születésű Trishna and Krishna egy dakkai árvaházból került Ausztráliába a Children First Foundation (Gyermekek Elsőbbségéért Alapítvány) jóvoltából.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását