2024. április 23. - Béla

Hallyday párizsi orvosa rágalmazásért feljelenti az énekes producerét

A Johnny Hallyday környezete által nyilvánosan megvádolt párizsi idegsebész, Stéphane Delajoux - aki a francia rockzenészen novemberben porckorongműtétet hajtott végre - pénteken bejelentette: jó híre megsértése miatt rágalmazásért beperli az énekes producerét.
2009. december 18. péntek 19:56 - HírExtra
"Ügyvédemmel, Hervé Témime-mel úgy döntöttünk, hogy rágalmazás miatt feljelentést teszünk Johnny Hallyday producere, Jean-Claude Camus ellen, aki a legkeményebb szavakat használta" - mondta Stéphane Delajoux a Le Parisien című napilapban pénteken megjelent interjúban. Az orvos szerint az ügy eddig "óriási károkat" okozott neki.
A 66 esztendős francia sztáron párizsi porckorong-operációja után egy héttel, december 7-én kellett korrekciós műtétet végrehajtani a Los Angeles-i Cedars Sinai kórházban. A producer a műtét másnapján a Los Angeles-i orvosokra hivatkozva azt állította, hogy a párizsi beavatkozás "valóságos hentesmunka volt". A sebész szerint Camus megfogalmazása "hallatlan erőszakot" sugall.

Hallydayt gyógyulása érdekében mesterséges kómában tartották, amelyből hétfőn ébresztették fel. Állapota környezete szerint komoly kétséget ébresztett a francia idegsebésszel kapcsolatban, aki korábban már több sztárt kezelt, ezért az énekes és felesége csütörtökön Párizsban eljárást indított ellene. Az orvos ügyvédjei útján tudatta, hogy "kívánatosnak" tartja a szakértői eljárást, mert bizonyos abban, hogy nem ő a felelős a komplikációkért.

Az interjúban Delajoux arra emlékeztetett, hogy a párizsi műtét teljesen rendben zajlott. Arra is felhívta a figyelmet, hogy "valóságos lincselésnek" van kitéve a történtek óta.
Stéphane Delajoux-t december 12-én két, arcát maszkkal elakaró személy, tanúk jelenlétében lakása közelében az utcán megtámadta. Az orvos nem sérült meg komolyabban. Ügyvédjei a támadást összefüggésbe hozták a Hallyday műtéte körüli nyilatkozatokkal, amelyek továbbra is a francia média vezetői hírei között szerepelnek.
A jelenleg Los Angelesben tartózkodó producer az orvos interjújára úgy reagált, hogy ő személy szerint semmit nem állított a párizsi sebészről. "Én csak megismételtem, amit a családtól és az amerikai kórházban hallottam" - mondta francia újságíróknak Camus. Hozzátette: "Fogalmam sem volt arról, hogy emiatt rágalmazásért beperelhetnek ... én csak elmondtam a Los Angelesből hozzám érkező híreket ... Csak egy papagáj voltam".
Hivatalos orvosi jelentés egyelőre nem jelent meg Hallyday állapotáról, arról kizárólag a rocksztár produkciós irodája adott ki rövid sajtóközleményeket. Nem világos, hogy a komplikációk a párizsi porckorongműtét közben elkövetett orvosi műhiba, esetleg egy, az operáció alatt elkapott baktérium miatt, vagy pedig azért léptek fel, mert Hallyday az operáció után négy nappal - orvosai tanácsa ellenére - repülőre szállt.

A producer jelezte, hogy az énekes biztosítótársaságának orvosai által Hallyday állapotáról készített jelentés keddre készül el, de annak részleteiről nem kívánt nyilatkozni.

Hallyday, a legnagyobb francia rocksztár százmillió eladott lemezzel a háta mögött két éve jelentette be, hogy visszavonul a koncertezéstől. Búcsúturnéját szeptemberben kezdte el, amelyből még 24 koncert lett volna hátra, de ezeket a producer a sztár egészségi állapota miatt lemondta.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását