2024. április 20. - Tivadar

"Magabiztosabban érzem magam a világban"

Siménfalvy Ágota hazánk egyik legnépszerűbb musicalénekese. A zenés színpad után a tévé képernyőjét is meghódító színésznővel többek között asztrológiáról, éneklésről és a karácsonyról beszélgettünk.
2009. december 12. szombat 08:26 - Forró János

Hogyan jött ez a spirituális érdeklődés, milyen szinten van jelen az életében?

Egy szomorú esemény kapcsán indultam el ezen az úton. Édesapám, aki nagyon közel állt a szívemhez 2005-ben meghalt. Ő maga is színész volt, ő indított el a pályán, és túl az apai kapcsolaton a mentorom is volt. Hatalmas törés volt az életemben, mikor elveszítettem, ki is billent a lábam alól a talaj.

Ennek kapcsán kezdtem el keresni, kutatni, hogy hogyan is vannak ezek a dolgok. Annyira intenzíven éreztem a jelenlétét, hogy tudtam, itt valami többről lehet szó, mint egyszerűen a test haláláról. Lélekben, szellemben a mai napig magam mellett érzem őt, a segítségét, a tanácsait. És mikor „szakosodni” kezdtem a sok információ, anyag között akkor az asztrológiánál kötöttem ki, mert ezt tényleg egy elméleti és gyakorlati segítségnek érzem az életemben. Nagyon jó tanáraim vannak, mindenféle problémával – párkapcsolat, karrier, életszakaszok vagy életfeladat – fordulhatok hozzájuk. Magabiztosabban érzem magam a világban, most már tudom, mi az utam, mi a célom, mi felé megyek. Sokszor éreztem addig azt, hogy ellene megyek a saját sorsomnak.

Jelenleg zajlik Koppenhágában a klímakonferencia. Van konkrét véleménye a környezetszennyezésről, a Föld megóvásáról?

Hajjaj, de még mennyire! Michael Jackson ebből a szempontból is nagyon megérintett, ő anyagilag is megtehette, hogy támogatja ezt a dolgot. Alapvetően mindannyian érezzük, hogy változások vannak. Nagyon hirtelen változások nagyon rövid idő alatt zajlanak le akár a Föld, akár a magánéletünk vagy a gazdaság életében.

Igaz, hogy nem tudjuk például 6. kerületi lakosként megóvni a tengerek tisztaságát, de ha a maga háza táján picit odafigyel mindenki, és megpróbál kevesebb feszültségben élni vagy olyan energiát teremteni maga körül, ami nem rombol, hanem inkább épít, akkor biztos, hogy bár apró léptékekkel, de mindannyian egyenként hozzá tudunk járulni.

Tisztítsuk magunk körül, amit lehet: szellemileg, lelkileg és fizikailag is. Nagyon sok pici lépéssel tehetünk ezért, melyek ha összeadódnak, az a Föld megmentésének egyik módja lehet. Szóval ne legyintsünk erre a témára csak azért, mert egy nagy, átfogó dolog.

Hogyan fogja tölteni a karácsonyt?

A Budapesti Operettszínházban a Szentestét kivéve minden este és délelőtt előadások vannak. A Szépség és a Szörnyeteget játsszuk, illetve az Ibusár című előadás megy a kisszínpadon, ami egy különleges, alternatív előadása az Operettnek. Úgyhogy a karácsony előtt és után teljesen munkával telik, de ez mindig így szokott lenni ünnepek táján.

A Szentestét biztos, hogy szűk családi körben, édesanyámmal kettesben fogjuk tölteni. Mindenféle ház körüli munkát, főzést, fadíszítést ő kezd el, és aztán én segédkezek neki aznap. Ez az ünnep mindig nagyon intim, szűk családi körben zajlik. Természetesen emlékezünk apukámra is. Úgyhogy félig-meddig szomorú, ugyanakkor nagyon-nagyon mélyen lelki ünnep számunkra a karácsony.

Siménfalvy Ágota hat éves kora óta tagja a Magyar Rádió Gyermekkórusának. Nyolc éves korátólIgaz Lucy tanodájában táncolt, ahol balett, dzsesszbalett, stepp, illetve színpadi tánc képzést kapott. Ezután a Lakner Lívia által vezetett Guttenberg Gyermekszínházba került; itt három évig szerepelt gyerekdarabokban.

Középiskolai tanulmányait a Városmajori Gimnáziumban végezte 1990-1994 között. 1994-1995 között a Pinceszínház tagja volt. 1995-1997 között az Operettszínház Stúdió és Atlantisz Mozgásstúdió tagja volt. 1997-2001 között végezte el a Színház- és Filmművészeti Egyetem operett-musical szakát.

Az egyetem után a Budapesti Operettszínházba szerződött, amelynek azóta is tagja.


Fotók: www.simenfalvyagota.hu


Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását