2024. április 25. - Márk

Átadták az "Erőszakmentes, egészségtudatos iskola" elismerő címet

Átadták az "Erőszakmentes, egészségtudatos iskola" címeket pénteken a fővárosban, a díjátadón száz intézmény vehette át az okleveleket, illetve azokat a táblákat, amelyeket az iskolák falára kihelyezhetnek - közölte az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet (OFI) pénteken az MTI-vel.
2009. december 11. péntek 22:35 - HírExtra
A pályázati felhívás szerint a cím azoknak az általános és középfokú iskoláknak az elismerését szolgálja, melyek vállalják, hogy átdolgozzák és megvalósítják készségalapú egészségnevelési programjukat, és az intézményi erőszakos cselekmények visszaszorításáért "Iskolabiztonság" stratégiát dolgoznak ki és működtetnek.

A cím jelzi a fenntartónak és a szülőknek is: az intézményvezetésnek fontos, hogy erőszakmentes és egészségtudatos környezetet biztosítson diákjainak. A cím elnyerésével emellett a pedagógusok az OFI kiadványaihoz ingyenesen jutnak hozzá és továbbképzéseken vehetnek részt.

Az állami kezdeményezésre létrejövő hálózat iskolái folyamatos információt kapnak a módszertani megújulást támogató hazai és nemzetközi pályázati lehetőségekről, melyek segítségével partneri együttműködési lehetőségekhez is hozzájuthatnak.

Az OFI tájékoztatása szerint az ünnepségen Simonyi István, az oktatási tárca közoktatási referense kiemelte, hogy a minisztérium által létrehozott, "Az iskola biztonságáért" bizottság szakértői csapata munkájával folyamatosan segítséget nyújt a tanintézményeknek az iskolai erőszak kezelésében. A bizottság célja, hogy az iskolák ne maradjanak magukra a problémáikkal, valamint az iskolai pszichológiai hálózat és az oktatásügyi szolgálat bővítésével, fejlesztésével hozzájárulnak az erőszakos cselekmények megelőzéséhez.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását