2024. március 29. - Auguszta

Churchillék tiltakoznak a Szcientológia Egyház ellen

Tiltakozásuknak adtak hangot Winston Churchill leszármazottjai, amiért a Szcientológia Egyház engedélyük nélkül használta fel szórólapjaihoz a legendás politikus arcképét.
2009. december 1. kedd 11:28 - HírExtra
A reklámcédulákon a nácik ellen folytatott világháborús harcot a hívek toborzására tett erőfeszítésekkel hasonlítja össze az ellentmondásos megítélésű egyház - számolt be a The Independent című brit lap.

A család nevében a Churchilléket képviselő Curtis Brown irodalmi ügynökség írt levelet az egyház londoni szekciójának, és tolmácsolta a leszármazottak heves tiltakozását.

A hirdetések egyikén Winston Churchill egy Anglia felett átrepülő Spitfire vadászgép mellett látható. A politikus egyik idézetét is kölcsönvették, a lapon a "Nem elég a lehető legtöbbet tennünk, néha azt kell tennünk, amit a helyzet megkövetel" churchilli kijelentés olvasható. Egy másik szórólapon a néhai kormányfőt David Beckham, Harry Potter, James Bond, a Rolling Stones és a Beatles társaságában a "britek nagyjai" között említik.

A The Independent szerint Churchill családját felháborította, hogy az egyház saját céljaira használta a politikus képmását. Szerintük ha Churchill még élne, ez nem történhetett volna meg, és az egykori miniszterelnök soha nem közeledett volna az egyházhoz. "Nincs joguk és engedélyük nevének vagy képének használatára, és remélem, hogy ezt tiszteletben is tartják majd" - fogalmazott a politikus unokája.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását