2024. április 25. - Márk

Operettslágerek a Tháliában

Jótékonysági koncerten mutatja be a napokban megjelent, operett slágereket tartalmazó albumát Peller Károly, a Budapesti Operettszínház tagja december 9-én a Thália Színházban.
2009. november 28. szombat 12:46 - HírExtra
Az Ez operett! című CD-n tizenöt felvétel hallható, köztük Kálmán Imre, Lehár Ferenc, Szirmai Albert, Zerkovitz Béla, Kacsóh Pongrác és Huszka Jenő - a hungarikumként számon tartott operett klasszikusok - népszerű dalai és duettjei. Olyan ismert számok, mint az Éjjel az omnibusz tetején vagy a Te rongyos élet.

A duettekben Peller Károly partnere Oszvald Marika, Kalocsai Zsuzsa, Fischl Mónika, Szendy Szilvi, Kékkovács Mara , Bódi Barbara és a névrokon, Peller Anna. Peller Károly első albuma az Alexandra Recordsnál jelent meg.

A Thália Színházban tartandó jótékonysági koncerten a lemezen szereplő felvételek mellett más operett számok is felcsendülnek. Az est bevételét a Profile Alapítvány kapja, amelynek javára Peller Károly már adott koncertet. Orvosprofesszorok mellett Várszegi Asztrik pannonhalmi főapát is tagja az alapítói körnek. A 2005 óta működő civil kezdeményezés célja, hogy a segítse a kutatás-fejlesztés fázisától kezdve a gyártás-forgalmazásig az egészségügy terén dolgozó feltalálókat és egy-egy esetben lehetővé tegye súlyos betegek külföldi gyógykezelését.

Peller Károly a Budapesti Operettszínház zenés színészképző stúdiójában végzett 1998-ban, azóta táncos komikus szerepkörben az egyik vezető szólistája. 2006 óta a bécsi Volksoper vendégművésze, de föllépett már Londonban, Münchenben, Lipcsében, Rómában és tengeren túl Japánban, Kanadában és az Egyesült Államokban.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását