2024. április 20. - Tivadar

Megölték és megették a kínaiak

Megöltek és megettek egy kihalófélben lévő tigrist Délnyugat-Kínában, s most hatan Jünnan (Yunnan) tartomány egyik megyei bíróságán várják az ítéletet.
2009. november 27. péntek 06:35 - HírExtra
Az eset még februárban történt, amikor a tartomány Mengla megyéjében két férfi természetes élőhelyén vadászfegyverrel halálosan megsebesített egy indokínai tigrist (panthera tigris corbetti).

Miután távoztak a helyszínről, egyikük és a másik férfi felesége öt falubelit megkértek arra, hogy menjenek el az állatért, darabolják fel és szállítsák haza. Azt követően, hogy ez megtörtént, megfőzték és megették - hangzott el most a bírósági tárgyaláson, amiről a Új Kina hírügynökség tudósít.

A két férfi Kang és Kao (Gao) állítólag önként adta fel magát a rendőrségen, júniusban.
Egyiküket tiltott fegyvertartásért és egy védett vad orvvadászatáért, Kaót és három másik földijét a tigris tetemének rejtegetéséért állították bíróság elé.

Két másik falubelit, egy házaspárt - vallomásuk alapján - kivontak a vizsgálatból.
Egy ugyancsak a faluban élő férfit, bár nem evett a tigrishúsból, tiltott fegyvertartás miatt helyeztek vád alá. Ő volt az, aki kölcsönadta a puskát Kangnak.

Az állami védelem alatt álló ragadozó kivégzéséért 480 ezer jüan (12,5 millió forint) kártérítést kérnek az ügyészek. A tárgyalás szerdán kezdődött, ítélet még nem született.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását