2024. április 20. - Tivadar

7 milliárddal takarékosabb BKV?

Hétmilliárd forint megtakarítással számol az a terv, amelyet Horváth Csaba leköszönő főpolgármester-helyettes a BKV működése hatékonyságának javítására készíttetett el.
2009. november 20. péntek 18:06 - HírExtra
Hétmilliárd forint megtakarítással számol az a terv, amelyet Horváth Csaba leköszönő főpolgármester-helyettes a BKV működése hatékonyságának javítására készíttetett el, az MSZP-s politikus a vállalt határidő előtt 15 nappal mutatta be a javaslatot. Az anyag nem számol érdemi létszámleépítéssel és érdemi járatritkítással, de növeli a társaság dolgozóinak fizetését. Mint mondta, az anyagban nem a jegyárbevétel növekedéséből eredő utasszám-többlettel számolnak, hanem azzal, hogy az utazás minőségének javításával többen váltanak jegyet, bérletet.

A politikus emlékeztetett rá: szeptember 7-én azt vállalta, hogy három hónapon belül elkészül a BKV, a városháza és a kormány szakembereinek bevonásával az a javaslat, amely képes kivezetni a közlekedési társaságot az adóssághelyzetből. Ez a dokumentum volt a feltétele a 30 milliárd forintos fejlesztési hitel felvételének.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását