2024. április 24. - György

Obama egyensúlyra törekedne

Az Egyesült Államok nem akarja gátolni Kína növekedését, de a két ország közötti kereskedelemnek kiegyensúlyozottabbnak kell lennie - jelentette ki Barack Obama amerikai elnök hétfői sanghaji beszédében, utalva a nagy kínai külkereskedelmi többletre az Egyesült Államokkal szemben.
2009. november 16. hétfő 09:12 - HírExtra
Obama kínai tárgyalásain kényes pont lesz a kereskedelem, illetve feszültség várható az emberi jogok témájában, különösen Tibettel kapcsolatban. Az amerikai elnök az alapvető emberi jogok között említette az információhoz jutást is, ebből kifolyólag az információ szabad áramlásának szükségességét.

Mint mondta, ez tesz erőssé minden országot. Kijelentette: nagy híve annak, hogy ne legyen cenzúra, és hogy az internet teljesen nyitott legyen. Ezzel arra utalt, hogy Kínában hatóságilag korlátozni próbálják a világhálóhoz való hozzáférést.

Obama első kínai útján megpróbál egyensúlyt teremteni két fő cél között, hogy kérni akarja az ázsiai ország segítségét a sürgető globális problémák megoldásában, valamint hogy valamikor valamilyen formában felveti az Egyesült Államok aggodalmát az emberi jogok hiányos kínai érvényesülése miatt.

Az amerikai elnök sanghaji programját a városházán kezdte, ahol helyi politikusokkal tárgyalt, majd a helyi műszaki egyetemen beszédet mondott diákok előtt, és válaszolt kérdéseikre.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását