2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Műgyűjtők éjszakája

Tizennegyedik alkalommal rendezik meg a Műgyűjtők éjszakáját csütörtökön a Falk Miksa utcában és környékén Budapesten. Az érdeklődők 21 galéria összesen 22 programján, egyebek mellett kiállítás-megnyitókon, tárlatvezetéseken és előadásokon vehetnek részt.
2009. november 11. szerda 19:24 - HírExtra
Csak ezen az estén látható 19 órától a Dénes Galériába Londonból érkező keleti ezüst kincseket tartalmazó magángyűjtemény néhány legszebb darabja. A tárlaton fegyverek, tálak, kultikus kancsók, Buddha-szobrok és más ezüst tárgyak tekinthetők meg, melyek Iránból, Szíriából, Marokkóból, Törökországból, Örményországból, Indiából, Kínából, Burmából, Laoszból és Tibetből származnak. Este 21 órakor észak-etiópiai kopt kolostorok régi szőnyegei címmel tart előadást Dénes Sándor, az Első Pesti Szőnyeg Társaság elnöke, aki egy angol kutatócsoport meghívására angol szőnyegbarátokkal járta végig a kopt kolostorokat.

Victor Vasarely néhány igen izgalmas munkáját, szerigráfiákat (szitanyomás), kollázsokat és kinetikus kompozíciókat láthat a közönség a Násfa Antik Galériában.

A B55 Galéria nemzetközi csoportos tárlattal várja a geometrikus művészet kedvelőit, a 19 órakor nyíló GEOMIX - Sok irányzat sok irányból című kiállítást tizenhét művész, a többi között Fajó János, Saxon-Szász János, Victor Vasarely és Volsky András munkáiból válogatták össze.

Major Kamill Franciaországban élő képzőművész legújabb alkotásaiból nyílik kiállítás a Kálmán Makláry Fine Artsban. A budapesti tárlaton felvonultatott fa képeken az akkád és sumér ékírás jeleihez hasonló elemek rendeződnek írásszerű sorokká. A galéria emeletén Mezei Gábor szürrealista grafikái várják a látogatókat.

Magyar kortárs művészek munkáit mutatja be a Prestige galéria: a Master's Age II. című kiállításon egyebek mellett Bak Imre, Bernáth András, Hencze Tamás, Nádler István és Szőnyei György művei láthatók.

A Bardoni Intérieurben a fiatal kortárs festő, Makláry Lilla színes akril képei kapnak helyet, az Artkatakomban Menyhárt Tamás "Menyus" Angyal című tárlata várja a közönséget - olvasható a www.mugyujtokejszakaja.hu oldalon.

Aukciós tárlat nyílik a Pintér Aukciósházban és a MissionArt Galériában: az előbbiben nyereményszelvények vásárolhatók, melyekkel kortárs magyar művészek alkotásait, egyebek mellett Lossonczy Tamás és Schmal Károly alkotásait nyerhetik meg a szerencsések.

A Plakátgaléria filmes és eredeti vintage plakátokat vonultat fel, a Montparnasse Galériában Art Deco stílusú poszterek láthatók, az Anni Domini Galéria Botos Péter üvegszobrász markáns formavilágú alkotásainak ad otthont.

A Haas Galéria Frank Frigyes festőművész emlékkiállításához szervezi programjait, melyek között Weszely Ernő harmonikajátéka és francia sanzon estje is szerepel. Az Artcore Antik & Design régi Magyarország-térképeket mutat be, az Európa galéria Breznay József Munkácsy-díjas festőművész műveiből ad ízelítőt.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását