2024. április 19. - Emma

Ellentétek a színházban

Bizonytalan, hogy ki kerül a veszprémi Petőfi Színház igazgatói posztjára, a nemrég elhunyt direktor, Bujtor István helyére. Rudolf Péter az esélyes, bár ennek nem mindenki örül.
2009. november 11. szerda 11:35 - HírExtra
A veszprémi Petőfi színházban nagy a bizonytalanság, ugyanis nem tudják, hogy ki lesz az utóda a nemrég elhunyt igazgatójuknak, Bujtor Istvánnak. Bujtor 2007-ben pályázott a színház vezetői posztjára, a művészeti vezető Eperjes Károly lett. Belső információk szerint azonban Rudolf Péter a legesélyesebb a direktori székre.

A Blikknek egy neve elhallgatását kérő művész így nyilatkozott a kialakult feszültségről: „nagyon örültünk neki, amikor Istvánt és Károlyt választotta meg a megyei közgyűlés a színházunk vezetésére. Minden rendben ment, amíg meg nem betegedett az igazgató. Bevallom őszintén, mi azt szeretnénk, ha a jelenlegi művészeti vezető, Eperjes Károly venné át az igazgatói széket. Ismerjük, ő is bennünket, és teljesen megbízunk benne. De egyre több helyről hallom azt, hogy a városvezetés szívesebben látná Rudolf Pétert. Természetesen őt is ismerjük, elismerjük, de ő nem sokat tud a társulatunktól, és attól félünk, ha ő idejön, mehet a mostani csapat, mert valahol természetes, hogy saját embereivel tölti ki a keretet.”

A Blikk megkérdezte Rudolf Pétert is: „Az utóbbi időben több helyről hallottam, hogy felmerült a nevem, de korai is lenne erről még beszélni. érjünk vissza erre a kérdésre akkor, amikor a megyei közgyűlés kiírja a pályázatot. Nem zárkózom el a feladat elől, de ahhoz, hogy konkrétumot tudjak mondani, látnom kell a kiírást.”

Forrás: Blikk/HirExtra
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását