2024. április 24. - György

Virtuális üzleti közösség

Üzleti ügyfelek felé bővít a Second Life közösségi portál, amely virtuális világában kínál biztonságos helyet a vállalati összejöveteleknek.
2009. november 8. vasárnap 14:19 - HírExtra
A Second Life Enerprise, azaz a Linden Lab vállalatoknak szánt terméke 55 ezer dollártól (10 millió forinttól) érhető el, és olyan cégek támogatását élvezi, mint az IBM, a Northrop Grumman fegyvergyártó, vagy az amerikai tengerészet Tengeralatti Hadviselés Központja (NUWC).

Az IBM számításai szerint a Second Life több mint 320 ezer dollárt spórolt az informatikai vállalatnak azzal, hogy a legutóbbi konferenciáját a költséges üzleti utak kihagyásával a virtuális világban tartotta meg.

A vállalatoknak szánt verzióval lehetővé válik, hogy tűzfallal védett zárt rendszerekben is használni lehessen a közösségi portálként, játékként indult programot.

Több mint 1400 cég, köztük iskolák, kormányzati szervek és más közintézmények használják már a virtuális világot elsősorban olyan tevékenységek helyettesítésére, amelyek egyébként az alkalmazottak utazását igényelnék.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását